HOCKEY Den höga hemmanivån infann sig aldrig. Väsby krånglade till det för mycket. Halmstad var mer effektiva i finalmatch nummer 2.
–Det är spetsen som Väsby saknar idag, säger hockeyettanexperten Charlie Berglund.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Det övertygande spelet som Väsby haft under säsongen på hemmaplan var som bortblåst. Final nummer två inleddes med ett Halmstad som rivstartade och fick utdelning efter dryga fem. Väsby kom dock in i matchen och i slutet av första satte Gabriel Österberg 1-1.

Mittperioden fick en olycklig start för Väsbyiterna – ett boxplay – vilket Halmstad utnyttjade och stänkte dit 1-2. Och med mindre än fem minuter av perioden utökade gästerna till 1-3 som man tog med sig in till pausvilan.

De dryga 1478 personer som tagit sig till Vilundahallen hade dock en förhoppning att hemmalaget skulle kunna vända på matchbilden.

”Mer desperata imorgon”

Nu blev dock inte så. I stället gjorde Halmstad 1-4 när Väsby med drygt tre minuter kvar plockade ut målvakten. Manfred Ehlers lyckades göra 2-4 och gav lite slutdramatik. En ny chansning från Väsby gjordes, ut med Ryttar, men då blev det inte lika lyckat utan Halmstads Victor Gagic satte 2-5 som blev matchens slutresultat.

–Vi får inte resultatet med oss så självklart är jag besviken. Men vi har en ny match i morgon, säger Viktor Tuurala till hockeyettansändningen efter 2-5-förlusten och vill att laget ska bli mer desperata.
– Vi är inte lika desperata idag, vilket vi kommer vara i morgon.

En avgörande match kommer spelas under morgondagen med nedsläpp 16:00, även denna i Vilundahallen.

[/ihc-hide-content]

FOTO: Per Björnekärr

Inte plusmedlem?

Swisha 39 kr till 123 577 09 12 (skriv er mailadress) första månaden därefter 69 kr – ingen bindningstid!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här