HANDBOLL Skånela IF dras med stora skadebekymmer. Nu lånar norrortsklubben in vänsterniospelaren William Bengtsson, 20, från IFK Kristianstad inför slutspurten av herrallsvenskan. 

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Stora skadebekymmer i Skånelas herrlaget tvingar de ansvariga kring a-lagstruppen att agera – och nu har klubben hittat en tänkbar lösning.

På onsdagseftermiddagen meddelade Märstaklubben på sin hemsida att man lånar in William Bengtsson, som tillhör IFK Kristianstads a-lag, men som spelat matcher med utvecklingslaget i division 1 södra.

Så här säger tränaren, Jimmy Karlsson, om sitt senaste tillskott i truppen:

– Med William får vi framförallt in kvalité, storlek och tyngd i vårt försvarsspel. Dessutom breddar vi laget i anfallsspelet.

– Kalle Andersson (assisterande tränare) känner till William väl efter att ha jobbat med honom i juniorlandslaget, så vi har en plan hur vi ska utnyttja hans spetsegenskaper på bästa sätt, säger Karlsson.

Låneavtalet med den 20-årige vänsterniospelaren gäller säsongen ut.

Med sex omgångar kvar att spela ligger norrortslaget på tredje plats i herrallsvenskan.

På lördag väntar en riktigt toppmatch, när tabelltvåan Hammarby kommer på besök till Vikingavallen. ”Bajen”, som inför lördagens möte, är fyra poäng före Skånela. 

[/ihc-hide-content]

Foto: Bosse Andersson (arkivbild) 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här