INNEBANDY Helgen inleddes med innebandydramatik. I herrinnebandys division 1 var det Rosersberg och Åkersberga som drabbades samman i ett tufft norrortsderby – där sudden fick avgöra tillställningen.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Efter ett längre uppehåll i herrinnebandys division 1 var det åter dags att starta upp serien. Den leddes med ett norrortsderby – Rosersberg tog emot nykomlingarna Åkersberga. På pappret och enligt alla experter var en given seger till hemmalaget.

Men där skulle det bli fel.

Jumbolaget kom till Rosershallen med en seger och elva förluster i bagaget. Medan Rosersberg hade sex segrar, fyra oavgjorda och två förluster.

Det var dock hemmalaget som inledde starkast. Efter 20 spelade minuter hade man en 3-1 ledning. Åkersberga tog sig dock samman i pausvilan, kom i kapp och efter 3:42 var det kvitterat – 3-3. Därefter var det jämn, även om att Rosersberg försökte rycka ifrån, hade två gånger en tvåmålsledning i tredje perioden, visade gästerna på nytt sin offervilja.När ”hesa Fredrik” tjöt i Rosershallen för fulltid stod det 7-7 på matchtavlan.

Norrortsderbyt skulle sedan avgöras i sudden, där Åkersberga drog det längsta strået och lyckades sätta 7-8, genom Karl Tullsten. Då hade det gått 3:35 av förlängningstiden.

[/ihc-hide-content]

FOTO: ARKIV/Donald.swahn@hdvision.se

Inte plusmedlem?

Erbjudande:

Swisha 349 kr till 123 577 09 12 (skriv er mailadress) och få ett abonnemang fram till 30 juni!
(Gäller nya och gammal pluskunder – januari ut)

Ordinarie pris 39 KR första månaden därefter 69 kr – ingen bindningstid!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här