SDHL Att SDE har tagit sig till SM-slutspel skulle nog de flesta se som en stor skräll – med tanke på att de flesta förhandstips låg på att laget skulle få kvala sig kvar – för sjätte året i rad. 

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]


Radio: Helene Åström, lagledare i SDE damlag, om att laget är klart för sitt första slutspel, vilka faktorer det är som ligger bakom denna framgången, hur snacket går på ”stan” och vilka hon helst slipper i en kvartsfinal.

 

De fem senaste säsongerna har SDE Hockey fått kvala för att hålla sig kvar i den högsta serien, och varje gång har laget klarat det. 

Så när det vankades upptaktsträff inför denna säsong och alla skulle avlägga sina förhandstips var det nog ingen som höjde på ögonbrynen över att SDE tippades få kvala för att hålla sig kvar. I sådana fall för sjätte året i rad.

Men det blir inget nytt kvaldrama för SDE den här säsongen. 

För första gången sedan SDE tog klivet upp i högsta serien inför säsongen 2014/2015 är laget nu klart för SM-slutspel – och det med fem grundserieomgångar kvar att spela. 

– Vi själva är inte så jätteöverraskade, utan vi känner att vi har ett riktigt bra lag i år, säger lagledaren Helene Åström. 

Hon fortsätter: 

– Det är nog mer gemeneman runt om som tycker att det är en skräll hit och dit. Vi har känt att vi har något bra på gång. Sedan att vi nu är klara med fem matcher är en bonus. Det är jätteroligt. Vi skriver historia i vårt lag. 

”Vi själva är inte så jätteöverraskade, utan vi känner att vi har ett riktigt bra lag i år – Helene Åström

Att laget så här långt presterat så pass bra beror på två saker, menar Helen Åström.

– För det första har vi en grupp som har varit kvar i flera år. Flera av våra utländska spelare gör sitt femte år i klubben, så de känner till organisationen och det har vi haft jättenytta utav. Och att de vill stanna kvar och fortsätta är vi jätteglada för, säger hon.

– En annan grej som vi har förändrat till i år är vi tränar på morgonen. Tio över sju går spelarna på is, och några spelare kör fys innan träningen.

– Så när spelarna jobbat klart eller slutat skolan för dagen har de hela kvällen fri. Då har de hittat på jättemycket saker tillsammans, umgåtts. Vi har fått en bra sammanhållning på det sättet.

Vad tror du om slutspelet här nu då?

– Vårt mål är att knapra oss förbi AIK. De är två poäng före oss nu, så femteplatsen är det vi hoppas på. Vi vill helst inte möta HV eller Luleå i en kvartsfinal, säger Helene Åström.

I morgon onsdag möter SDE Stockholmskollegan Djurgården hemma i Enebybergs ishall.

[/ihc-hide-content]

Inte plusmedlem?

Erbjudande:

Swisha 349 kr till 123 577 09 12 (skriv er mailadress) och få ett abonnemang fram till 30 juni!
(Gäller nya och gammal pluskunder – januari ut)

Ordinarie pris 39 KR första månaden därefter 69 kr – ingen bindningstid!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här