20.4 C
Stockholm
tisdag, juni 18, 2024
HemHockeyettan - herrVäsby obesegrade hemma – tvärtom för Vallentuna - endast en seger

Väsby obesegrade hemma – tvärtom för Vallentuna – endast en seger

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

HOCKEY Under onsdagen spelades omgång 11 av allettan norra. Väsby, de fyra tidigare hemmamatcherna, har slutat med seger – nu skördade man nya framgångar. Seriekonkurrenten Vallentuna har det tyngre – en seger på fem hemmamatcher – mot Hudiksvall kilade ”gruset i maskineriet” fast sig än mer.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Det har sagt för ut men värt att sägas igen. Väsby går från klarhet till klarhet. Efter att ha gjort entré fyra gånger i hemmaborgen – Vilundahallen, även kallad ”svinstian” – har man klivit av som segrar i samtliga.

Den femte matchen i ”svinstian” var Östersund, jämtlands stolhet, på besök. Lagen har drabbats samman fyra gånger (samtliga när man spelat allettan) sedan 2017. Tre av fyra matcher har slutat med Väsbyseger. Därför var hemmalaget favoriter när man klev ut på issen under onsdagskvällen.

Det blev också Väsby som satte ton de första tio minuterna. Laget gick upp i en 2-0.ledninegnnär klockan var på väg mot nio minuter, 8:54 för att vara exakt. Då tog Östersund en timeout. Lednineg för Väsby höll sig fram till det var 19 sekunder kvar av andra, då spräcktes Edvin Olofssons målnolla. En chansning för att få till en kvitterning plockade jämtlamndslaget ut målvakten och satsade på en extra utespelare. Då tryckte Väsbykaptenen, Christoffer Gozzi, in segermål i tom kasse.

Vallentunas hemmaspöke svårskrämt

Parallellt spelade Vallentuna Hockey en tuff match mot tabelltvåan Hudiksvall i sin hemmaborg. Vallentunagänget höll jämna steg i drygt sju minuter. Hudiksvall gjorde 0-1 i powerplay och 7:05 var det Vallentunas tur att få in pucken i powerplay. Därefter var det Hudiksvall som, rent målmässigt, ägde perioden. Innan pausvilan hade man gått ifrån till en 1-5-ledning.

Även om Vallentuna lyckades skapa tryck i mittperioden och vinna skotten med 12-2, fick man kliva av med en mållös period. Tredje blev lite som andra. Vallentuna tryckte på för reduceringar. Hudiksvall lyckades försvara sig på ett effektivt sätt och stå som segrar med 1-5.

Vallentunas hemmaspöke har blivit svårskrämt – detta var lagets sjätte förlust i hemmaborgen i allettan serien.

[/ihc-hide-content]

FOTO: Arkiv/B.A Sportphoto

Inte plusmedlem?

Erbjudande:

Swisha 349 kr till 123 577 09 12 (skriv er mailadress) och få ett abonnemang fram till 30 juni!
(Gäller nya och gammal pluskunder – januari ut)

Ordinarie pris 39 KR första månaden därefter 69 kr – ingen bindningstid!

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter