15.3 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemISHOCKEYReideborn: ”Måste höja våran lägsta nivå - under all kritik”

Reideborn: ”Måste höja våran lägsta nivå – under all kritik”

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

HOCKEY Nu får SDE:s damer äntligen spela inför sin hemmapublik. Det var två månader sedan sist. Laget har varit årets ”skräll”-gäng i SDHL. Sjätteplats och laget känner vittring på en historisk sak för klubben – slutspel.
–Det är det här vi krigat för hela försäsongen, att vara ett lag att räkna med, säger målvakten Sofia Reideborn.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

SDE Hockey:s damer har under flera säsonger varit ett slagpåsegäng. Storförlusterna avlöste varann och man har fått spela dessa mardrömskval för att få vara kvar i damhockeyns finrum.

Men i år har det hänt något och inledningen av den här säsongen såg man till att göra den ena skrällmatchen efter den andra. När laget hade spelat fem omgångar hade man plockat 12 av 15 möjliga poäng och var ett topplag.

–Det är det här vi krigat för hela försäsongen, att vara ett lag att räkna med. Det har vi blivit och det kommer inte som någon riktig överraskning med tanke på de spelare vi fått in och det dagliga jobbet vi gör. Men det finns ingen hemlighet. Det är våra nya spelare som har bidragit med en stor portion erfarenhet och skill. Samt en bra grupp som har en otrolig lagmoral, säger målvakten Sofia Reideborn som ligger sexa i den totala målvaktsstatistiken med en räddningsprocent på 92,2.

Hemmamatch efter nio raka på bortais

Hemmapubliken fick njuta av deras spel. Men den har lyst med sin frånvara under drygt två månader. Senast man gjorde entré i Enebybergs ishall var 1 november, då det blev en tung uddamålsförlust, 1-2, mot AIK.
–Det är självklart väldigt skönt att vara tillbaka i Enebyberg. Det har varit många bortamatcher nu men det har rullat på ganska bra. Alltid skönt att vara tillbaka där man känner sig hemma, säger Reideborn som längtat att dra igång serien igen efter jul- och nyårsuppehållet.
–Otroligt roligt att det äntligen drar igång igen. Det är två riktigt tuffa matcher som står på schemat denna helg. Vi har spelat vår absolut sämsta hockey mot Leksand denna säsong så jag hoppas vi kommer påkopplade och redo när pucken släpps. Det är viktiga 3 poäng. Brynäs är ett bra lag som har skickliga forwards. Mot dom måste vi spela ett kompakt försvarsspel för avsluta helgen med 6 poäng.

Ni har 15 poäng ned till Modo, och känslan är kvartsfinalplatsen redan är säkrad. Vad känner du? Vad behöver ni bli bättre under vintern för att definitivt säkra platsen?

–Den är aldrig helt säkrad förrän sista matchen är spelad. Vi kan aldrig slappna av. Varje poäng är oerhört viktig för oss och vi måste komma upp i nivå för att behålla den här platsen. Lagen börjar plocka in poäng och det absolut viktigaste för oss är att höja våran lägsta nivå. Den är under all kritik. Gör vi det blir vi ett lag att räkna med även i slutspelet.

[/ihc-hide-content]

FOTO: Timo Peter Grönlund

Inte plusmedlem?
Skaffa plusabonnemang idag – 39 kr första månaden därefter 69 kr.
OBS! Ingen bindningstid!

Eller – swisha 599 kr till 123 577 09 12 (skriv er mailadress) och ni får ett abonnemang under ett helt år (ord pris 798kr)

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter