HOCKEY Det har blandat och getts från SDE på sista tiden. Några förluster sedan en seger. Efter derbyförlusten mot Djurgården var man tillbaka på vinnarspåret och nollade Linköping på deras hemmaplan under söndagen.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

SDE:s senaste tid kan jämföras med ett parti poker. Det har högs som lågt. Under Oktober hade laget hamnat i en tydlig formsvacka – bara två segrar på åtta försök, där en seger kom efter straffar.

I november har det varit idel bortamatcher – vilket det även kommer vara under december. Det verkar som att SDE trivs borta – av åtta spelade matcher har det blivit fem segrar.

I helgen var det dags för två nya bortafighter. Först ut – Stockholmsderby mot Djurgården. Där blev det att kliva av med en 1-3-förlust.

Med rejäl portion revanschlusta drog SDE-tjejerna söder ut – till Stångebrohallen för att möta fjolårets finallag Linköping. Ett lag man i premiären skrällde emot och vann med 2-0, då i Saab arena.

Återigen var det SDE som fick in ledningsmålet, då hade klockan passerat 15:00. Ett resultat som stod sig perioden ut och även hela andra. I början av tredje utökade SDE sin ledning. Linköping gjorde ett försök att komma ikapp genom att plocka målvakten men istället gjorde SDE:s Kelty Apperson sin sjätte mål för säsongen, sm betydde 3-0.

Därmed åkte norrortstjejerna hemåt med en ny seger, deras sjunde totalt, vilket gör att man parkera sig på en sjätte plats i tabellen – tio poäng ner till just Linköping som innehar sista slutspelsplatsen.

[/ihc-hide-content]

FOTO: Timo Peter Grönlund

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här