Bollstanäs obesegrade – hållit nolla i över 180 minuter

Stocksunds negativa trend fortsätter – chanslösa mot topplag

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid -...

SDE forwarden Zwarthoed målshow – nollade AIK i derbyt

HOCKEY Det fortsätter sprudla energi om SDE. Nio matcher i rad på bortaplan har renderat i 5 segrar. Den senaste och sista i den långa bortasviten nollade man stockholmskonkurrenten AIK, där forwarden Zwarthoed hade målshow och gjorde hattrick.
Vi spelade en bra och stabil match, tillsammans med ett säkert målvaktsspel gjorde att vi kunde hålla pucken borta från vårt mål, säger huvudtränaren Shane Warschaw till klubbens hemsida.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

SDE har haft en tuff matchserie under november och december. Nio raka bortamatcher har man haft på agendan, där man inledde mot serieledande HV 71.

I går avslutades denna bortasviten när man i Stockholmsderbyt mötte AIK. Två gånger har man mötts den här säsongen och varsin seger har det blivit.

Men i denna tillställningen skulle det bli ”skrällaget” SDE som drog vinstlotten. Efter en mållös första period, skulle SDE-forwarden Julie Zwarthoed få visa sina hockeykunskaper. Efter 8:33 i mittperioden satte hon 1-0, som man hade med sig ut i pausvilan, även om AIK var det spelförande laget och vann skotten med 15-6.

Zwarthoed målshow – gjorde hattrick

Och Zwarthoed målkavalkad fortsatte i tredje. I powerplay, åtta minuter in i perioden, gjorde forwarden 2-0, vilket var hennes nionde mål för säsongen.

Men det stoppade inte där.
Hon såg till att fullborda sitt hattrick när matchklockan närmade sig 13 minuter och 3-0 blev slutresultatet.
– Vi spelade en bra och stabil match. Första perioden var inte vår bästa då vi inte rörde på fötterna och plockade upp spelare som stod fria. Men vi gjorde några ändringar inför andra perioden och satte press. Vi hade en bra forechecking och stöttade varandra bra i alla tre zonerna för att minska AIKs möjligheter, samtidigt som vi skapade bra möjligheter för oss själva. I tredje perioden fortsatte vi med att flytta pucken bra i powerplay och ett fantastiskt boxplay. Det, tillsammans med ett säkert målvaktsspel, gjorde att vi kunde hålla pucken borta från vårt mål igår. Det var en skön seger så här innan jul, säger huvudtränaren Shane Warschaw till klubbens hemsida.

SDE tog därmed sin åttonde seger för säsongen och nu väntar ett uppehåll fram till 4 januari då Leksand kommer på besök till Enebybergs ishall.

[/ihc-hide-content]

Inte plusmedlem?
Skaffa plusabonnemang idag och tjäna 199 kr – swisha 599 kr till 123 577 09 12 (skriv er mailadress) och ni får ett abonnemang under ett helt år (ord pris 798kr)

OBS!! Gäller hela december!

Alla som betalt för ett år framåt är med i utlottningen av en kryssning för 2 till Åland!(Dragning sker i slutet av januari.)

Senaste

Mardrömsminuter för Täby – tappade 2–0 ledning

FOTBOLL Täby FK hade bortamatchen mot Assyriska i sin...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

FOTBOLL Inledningen för Bollstanäs i Elitettan har varit perfekt. Tre matcher har blivit tre segrar och dessutom hållit nolla i över 180 minuter. Inför tredje...

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter helgens alla fotbollsmatcher. Nedan har ni flera resultat från norrortslagen.

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid - en poäng på fyra matcher. Och det blev inte bättre när laget besökte Södertälje för...