HOCKEY Väsby fick det inte att stämma fullt ut. Trots vinst i skottstatistiken (34-36) vann man inte matchen. Det blev en uddamålsförlust och Gotlandsspöket har återuppstått igen.

Väsby hade laddat för fullt. En hel ledig helg och tränat lite extra då matcherna inte duggat så tätt.
– Vi har kört på lite hårdare än ”vanligt” nu när vi haft lite längre mellan matcherna, sade Elliot Lorraine till Väsbys sida på Hockeyettan.se inför trippen till Gotland.

När matchen väl drog i gång får man använda ordspråket ”Släkten är värst”. I matchminut fyra skulle Eric Winbergh, som inledde säsongen i Väsby, göra 1-0 till hemmalaget. Men Väsby replikerade och utjämnade till 1-1 – 33 sekunder senare.

Det skulle inte stanna upp där. För två minuter senare tryckte Manfred Ehlers in ledningsmålet för Väsby, som också blev periodresultat. Visby kom tillbaka i mittperioden, där kvitteringen kom efter knappa fem minuters spel. 2-2 stod sig nästan halvvägs in i tredje perioden. Då blev Väsbybacken Fredrik Falk utvisad för holding. Detta skulle visa sig bli matchavgörande, då Visby satte ledningsmålet 3-2.

Väsbymål underkänt

Väsbygänget gjorde ett försök att komma i kapp genom att plocka ut Edvin Olofsson, som vaktade målet denna fredagskvällen, dock utan resultat. ”Vilda Väsby” fick kliva av isen med att notera sin andra förlust under ordinarie tid.
– Det är jämnt och vi kunde lika väl vunnit, som att de gjorde det, sade Väsbys lagkapten Christoffer Gozzi till lokaltidningen Vi i Väsby Direkt, som innan Visbys segermål gjorde 2-3 till Väsby som dock blev underkänt.
– Jag vinklar skridskon, som man får göra enligt regelboken. Jag blev chockad över att han var så stark i sin argumentation att det var en sparkrörelse. Klart man blir besviken.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här