19.7 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemSILLY SEASON - ISHOCKEYKLART: Karlsson tillbaka i Väsbytröjan

KLART: Karlsson tillbaka i Väsbytröjan

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

HOCKEY Det har ryktas om att Väsby skulle förstärka truppen. Frågan var bara när tillfället skulle komma. Under gårdagen blev det offentligt – backen Robin Karlsson förstärker truppen – och blir därmed sista pusselbiten just nu.
Den här sista pusselbiten får ta tid om det behövs – det ska bli 100 procent, sade sportchefen Tom Tärnström i ett SMS när ryktena började ta fart.

Det är inte många matcher kvar av grundserien i hockeyettan, fem omgångar. Tabelläget för Väsby Hockeys del ser lovande ut. En tredje plats där man är poängen bakom tvåan Hudiksvall och tre pinnar upp till serieledande Visby/Roma.

Sett till truppen har det funnits en del skadebekymmer. Bland annat har Christian Holmblad funnits på den listan som nu är tillbaka.

Även på backsidan har man haft en del frågetecken. För ett tag sedan meddelade klubben att backen Alexander Glimtoft inte kommer spel mer i Väsbytröjan. Det gjorde att man fick en lucka i spelartruppen.

–Vi har 7 backar som är ordinarie då Glimtoft skadat sig och inte kommer till spel något mer. Så vi vill ha in en back till. Dock har jag ingen brådska, den här sista pusselbiten får ta tid om det behövs – det ska bli 100 procent, sade Tom Tärnström.

Nu har man täppt till den spelarluckan genom att spetsa till truppen med en hel del rutin. Backen Robin Karlsson är tillbaka i Väsbytröjan.

–Det känns bra och speciellt att komma tillbaka. Väsby, och AIK, är klubben i mitt hjärta. Det är här det började, säger Karlsson till lokaltidningen Vi i VäsbyDirekt.

Han spelade så sent som för två säsonger sedan i Väsbys A-lag. Efter en märklig övergång blev backen under säsongen, 2017/18 klar för hockeyallsvenska Vita Hästen. En händelse som är glömt sedan länge från Väsbys håll.

–Det har jag lagt bakom mig för länge sedan. Jag vill poängtera att det i varje fall från min sida aldrig, inte heller då funnits något agg gentemot Robin. Det var en tredje part i det fallet som skötte det otroligt amatörmässigt. Min relation till Robin är lika bra som den alltid varit, säger Tom Tärnström om den händelsen.

Kontraktet sträcker sig över nästa säsong och därmed är Karlsson en av spelarna som kommer vara stommen i det framtida lagbygget för Väsby Hockey

–Strategiskt viktigt, säger Tärnström.

–Väsby har något på gång, det är en anledning till att jag skrev på för nästa säsong också, säger Robin.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter