10.6 C
Stockholm
fredag, juni 14, 2024
HemHANDBOLLSkånela bärgade en poäng i Stockholmsderbyt

Skånela bärgade en poäng i Stockholmsderbyt

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

HANDBOLL Handbollsherrarna i Skånela sladdade till en del i förra omgången. Då det blev förlust mot Kärra med fyra mål. Men under fredagen fick man bukt på sladden en aning och plockade poäng i Stockholmsderbyt mot AIK.
Tyvärr knyter vi inte ihop det. Massa enkla fel i för viktiga lägen var för mycket, sammanfattade huvudtränaren Jimmy Karlsson matchen via twitter.

Skånela hade en utmärkt inledning av säsongen, tre segrar i de fyra första matcherna. Sedan har det varit lite berg- och dalbana. Sex poäng på de fem senaste omgångarna. Därav att poäng för Skånela i deras andra Stockholmsderby, denna gången mot AIK, var absolut nödvändig för att inte halka efter toppkvartetten.

Det var dock AIK som satte tonen på matchen, i Skånelas hemmaborg Vikingahallen. Efter dryga sju minuters spel hade Solnagänget en 1-5-ledning, vilket gjorde att hemmalaget begärde timeout.

Timeouten fick effekt och Skånela började krympa avståndet. Men det var ändå AIK som gick till pausvila med en tremålsledning, 10-13.

I andra var det Skånela som tog tag i taktpinne, och när matchklockan stod på 42:08 var det utjämnat 17-17 till publikens jubel.

Hemmalaget skapade sig sedan en tvåmålsledning som stod sig till dryga två minuter kvar av matchen. Då begärde AIK en timeout som visade sig bli till deras fördel. Man lyckades sätta 26-25. Även om Solnalaget fick en man utvisade lyckades man trycka in 26-26 med tio sekunder kvar av matchen.

–”En oduglig inledning följdes av 45 min krig där vi visar fin karaktär då vi går ikapp och förbi. Tyvärr knyter vi inte ihop det. 3 brända straffar och massa enkla fel i för viktiga lägen var för mycket, sammanfattade huvudtränaren Jimmy Karlsson matchen via sitt twitterkonto.

FOTO: Bosse Andersson/Handbollsportalen

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter