16.7 C
Stockholm
måndag, juli 22, 2024
HemINNEBANDYTäby vann med ett nödrop mot Malmö FBC

Täby vann med ett nödrop mot Malmö FBC

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

INNEBANDY Tabellfemman Malmö FBC gästade hägerneholmshallen. Täby studsade tillbaka på vinnarspåret. Men det var med ett nödrop, 7-6, då Malmö var sånär att hämta upp underläget.

Täby FC klev in i sin hemmaborg, Hägerneholmshallen, med ett godkänt resultat. Tre segrar av fyra möjliga. Malmö FBC, som överraskat den här säsongen, stod för motståndet i den femte hemmamatchen och kom med gott självförtroende med fyra seger på de fem senaste matcherna.

Det var också Skånetjejerna som inledde bäst där lagkaptenen visade vägen och tryckte in 0-1 efter knappt fyra minuter. Dryga minuten senare var det Täbys tur att näta, genom Ranja Varli.

Hemmalaget skulle vända matchen bilden då Matilda Sjödin på egen hand lurade ner, rundade Malmökeepern Elin Rosén och lade in bollen till 2-1. Men Malmö skulle få in kvitteringen då det återstod 45 sekunder av första perioden.

–Vi slarvar en del i våra passningar och det gör att Malmö kan få till sina kontringar som de är bra på, sade Matilda Sjödin efter 20 spelade minuter till Eurosport.

Även i mittperioden slarvade Täby inledningsvis. Malmö fick flera chanser att ta ledningen, men Alexandra Durling i Täbymålet stod pall för trycket. I stället skulle Varli var på hugget och efter en målvaktsretur hamnade bollen i mål.

Därefter blev det mer kontrollerat från Täbytjejerna och 6:21 in i period två kom också 4-2-målet, genom Agnes Wiklund. I slutet blev det en del böljande spel men fler mål blev det inte.
– Vi har gett bort 40 minuter, dags att komma in i matchen, sade Christian Mattsson innan tredje drog i gång till Eurosport.

Täby gav svar på tal efter deras tränares sågning. Exakt två minuter på matchklockan kom 5-2. Kort därefter skulle Sara Attermo vara framme vid mål och trycka in 6-2.

En Täbybekant hos Malmö, Yamou Njai, gav dock skånelaget chansen att komma in i matchen på nytt, genom göra 6-3. Därefter gjorde Linnéa Wiregård relativt enkelt 7-3. Malmökaptenen Rasmussen gav nytt hopp att komma igen efter en kylig straff, 7-4. Och hon krympa avståndet ytterligar, när hon distinkt satte 7-5. Det skulle bli slutdramatik i Hägerneholmshallen, när Malmös Maja Ekström satte sitt andra mål i matchen, vilket betydde 7-6. Täby lyckades med ett nödrop att stänga matchen och plocka tre poäng.
– Det var helt onödigt att det skulle bli såhär spännande. Vi ska göra jobbet hela vägen vilket vi inte gör, säger Moa Tschöp till Eurosports sändning och fick frågan av kommentatorn Niklas Jarelind om när hon vaknar imorgon om det fanns något att se tillbaka till på matchen.
– Ja, vi vinner ju.

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter