(PLUS) FOTBOLL Segerchampagnen har lagts åt sidan. Nu är det kvalet till elitettan som gäller för Bollstanäs SK:s damer. Motståndet, Sunnanå, vet man inte mycket om.
Jag vet inget om dom, kanske att tränarna vet något. Men oavsett så ligger fokuset på oss och vår prestation, säger en lagets måldrottningar Malin Elsilä Engdahl.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Förra året tog man hem seriesegern med god marginal. I år har det varit desto hårdare kamp om den, där största hoten kommit i från Sandvikens IF och Gamla Upsala SK. Nu vann man med två poängs marginal mot Sandviken, efter en 5-0 seger mot just GUSK, som blev trea.

–Det känns såklart jätteroligt! Och speciellt med tanke på den resan vi gjort i år, säger Malin Elsilä Engdahl om seriesegern och vill passa på att ge en eloge till tränarna.

–Max och Björn (tränarna) har gjort ett stort jobb med att få ihop gruppen till ett lag och att vi utnyttjar varandras styrkor och alla spelare har varit lyhörda och trott på vår spelidé. Så i och med vår tro på oss själva och att vi hela tiden vill utvecklas så har vi blivit bättre och bättre ju fler matcher vi spelat.

Malin har varit en stor tillgång till laget och i år har hon snittat ett mål per match. Hon känner själv att efter sommaren har hon blivit bättre och kommit upp i den nivå som hon själv velat.
–Jag kom ju tillbaka från en graviditet, så 22 mål är jag väldigt nöjd över. Dock känner jag att det är efter sommaruppehållet som jag kommit igång ordentligt och i nivå med det jag vet att jag kan.


Nu väntar kval igen. Vad tar ni med er med från förra årets kvalmatcher till detta kvalet?
– Vi tar med oss rutinen vi har med att spela kvalmatcher. Det är många som varit med om det nu och vet vad som krävs.

Sunnanå som motståndare. Ett klassisk fotbollslag. Vad vet ni om dem?
– Jag vet inget om dom, kanske att tränarna vet något som vi kommer få ta del av på veckans träningar. Men oavsett så ligger fokuset på oss och vår prestation.


Vad är det som gör att ni tar klivet upp till elitettan nu?
– Vi har legat i toppen av div. 1 länge nu och utvecklat vårt spel år efter år där många i laget varit med hela den här tiden och vi är redo att ta nästa kliv till Elitettan nu! Vi har en stark lagmaskin och det är en av våra styrkor när vi kliver in i dessa kvalmatcher.

[/ihc-hide-content]

FOTO: Bror Rosenback

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här