FOTBOLL Bollstanäs SK:s damer har legat och lurpassat på Sandvikens IF. När slutspurten kom lade man in den högre växeln och passerade. I sista grundserieomgången lekte man ut sitt motstånd – GUSK – och klev av med en 5-0 seger.

Division 1 norra Svealand skulle knyta ihop säcken under söndagen. Det var två lag som gjorde upp om seriesegern – Sandvikens IF och Bollstanäs SK. Där det sistnämnda hade allt i egna händer med två poäng tillgodo.

Sandviken gjorde sitt och vann med tennissiffor – 6-0 mot bottenlaget Enköpings SK UK. För Bollstanäs del var det tabelltrean Gamla Upsala SK som kom på besök till arenan ”Bipen”. Ett lag man förlorat emot, 4-3, under första delen av säsongen.

Kval till Elitettan – igen

Nu var det andra tongångar från hemmalaget, 10 raka seger i bagaget, gick man till halvleksvila med en 2-0-ledning. Där båda målen, varav ett på straff gjordes av Malin Elsilä Engdahl. I andra skulle det dröja dryga kvarten tills BSK utökade ledningen, genom Sabina Lundström. Tolv minuter senare rasslade till igen. Denna gången fick Julia Lindström skriva in sig i målprotokollet. Det skulle bli utklassningssiffror – 5-0, där sista målet blev ett självmål.

Nu får Bollstanästjejerna göra sig redo för, andra året i rad, ett kval till elitettan. Denna gången är det klassiska Sunnanå som står för motståndet. Första matchen är 5 oktober, på bortaplan för att sedan ta emot dem, på Bipen, i en returmatch 13 oktober.

FOTO: Bror Rosenback

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här