11.7 C
Stockholm
lördag, juni 15, 2024
HemISHOCKEYAIK hemma – sedan väntar 9 raka bortamatcher för SDE

AIK hemma – sedan väntar 9 raka bortamatcher för SDE

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

HOCKEY Oktober har bjudit på sex raka hemmamatcher för SDE. Det har varit en mellan månad där man plockade sju poäng. November inleds med Stockholmsderbyt mot AIK, för att sedan dra iväg på nio raka bortamatcher. En situation SDE är vana vid.
Vi ska vara så pass professionella att det inte ska påverka oss. Det är vad jag förväntar mig, säger målvakten Sofia Reideborn.

September var en succémånad för SDE 12 av 15 möjliga poäng. Sedan trodde experterna att orken hade gått ur, då man i början av oktober fick fyra raka förluster. Men då visade Norrortslaget att man är att räkna den här säsongen, då man vann två av fyra matcher under slutet av oktober.

–En väldigt ojämn inledning där vi börjar väldigt bra men som kanske stiger oss lite åt huvudet och vi slutar spela den enkla hockey vi i början gjorde så framgångsrikt. Efter dippen har vi kommit samman och vi har börjat kriga tillsammans igen, säger målvakten Sofia Reideborn om de 13 matcher man spelat och förklara succén på att alla tagit steg uppåt.
– Idag har vi ett kvalitativt bättre lag som kan utmana vilket lag som helst i serien. De som kommit in är väldigt drivna, ambitiösa och professionella. Vilket har gjort att alla har steppat upp. Vi är i år mentalt starkare tack vare den mentalitet framförallt Kanadensiskorna tagit in i laget. Det är mycket som skiljer oss från förra året, nästan allt skulle jag vilja säga.

Ni har tagit fler poäng nu än vad ni gjorde totalt förra året, Vad är det ni gjort till kommande säsong, då
– Vi har tagit in spelare som har de kvalitéer som behövs för att spela i den här ligan. Förändringen i mentaliteten gör absolut mycket men de är de värvningar Shane gjort som gjort att vi är slagkraftiga i SDHL denna säsong. Samt att Lindsey kommit in. En fantastisk människa och målvakt som gjort att vi i år har två målvakter som kan spela.

Stockholmsderbyt – ”vi är ett bättre kollektiv”

Reideborn är dock inte nöjd med sin inledning av sin säsong, där hon kom in i en svacka och började tvivla lite på sig själv.

– Startade bra men kom in i en svacka där jag inte riktigt trodde på mig själv. Då var det bara träna på de sakerna som inte riktigt stämde och nu känns det som jag är på rätt bana igen och spelet börjar stämma. Vilket känns skönt.

Under fredagskvällen väntar ett Stockholmsderby, mot AIK, där man vann med 4-3, på Gnagets hemmaplan.
– Vi ska vinna. Det är ett fysiskt lag men vi är ett bättre kollektiv som kommer vinna om vi spelar enligt den plan vi har, säger Reideborn som nu får vänta ett bra tag på att göra entré i hemmaborgen då laget har 9 raka bortamatcher.
– Det är så det är i hockey ibland. Det är bara gilla läget. Vi ska vara så pass professionella att det inte ska påverka oss. Det är vad jag förväntar mig.

FOTO: ARKIV/ Timo Peter Grönlund

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter