17 C
Stockholm
lördag, juli 27, 2024
HemISHOCKEYDerbydags igen i Hockeyettan

Derbydags igen i Hockeyettan

Publicerad:

Liknande artiklar

Så kan speltips hjälpa OS-bettingen i Paris

Det är ingen hemlighet att OS i Paris bjuder...

Bäst sporter för betting i Sommar-OS 2024

Sommar-OS i Paris blir en rejäl fest med mängder...

Populära oddsmarknader på OS i Paris

OS i Paris sommaren 2024 är en idrottslig fest...

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

HOCKEY Hockeyettan börjar närma sig halvtid. Norrortsderbyn duggar tätt i den östra serie. Under kvällen är det på nytt dags för ett – Väsby tar emot Vallentuna.

De fyra norrortslagen kan varann sedan flera år tillbaka. Sett till spelarna så har de hoppat runt mellan klubbarna och därav att rivaliteten känns lite utsuddat.

–Jag har väl spelat med en handfull av spelarna, men det känns ändå som de är många nya från när jag spelade där, säger Väsbybacken Fredrik Stridlund, som kommer från Vallentuna, i en intervju på hockeyettan.se och vet på förhand hur man ska plocka de tre poängen.

–Tror vi behöver stänga ner deras nr.17. Han verkar kommit in i ett stim. Annars ska vi bara komma upp i vår nivå, då ska det gå bra.

Väsby kommer i bagaget med två raka seger, där man på hemmaplan nollade Hammarby och senast slog Sollentuna med 4-1, på deras hemmaplan.
– Jag tycker det blir en rätt bekväm match där vi får en tidig 3-0 ledning och kontrollerar det mesta efter det, säger Stridlund om senaste segern.

Tar man en koll i andra norrortslaget som gör entré i Vilundaparkens Ishall, Vallentuna, så är det på samma sätt där. Man vet om sitt motstånd ganska väl.
– Ja, vi känner Väsby och Väsby känner oss. Det är ett skickligt lag som verkligen har etablerat sig som ett topplag i serien de senaste åren. Det är en tuff match och det gäller att vi spelar på topp., säger lagkaptenen Marcus Andersson som konstaterar att alla matcher och poäng är viktiga om man ska nå nästa steg.

–Ja, det är ju ingen hemlighet att det är en väldigt viktig match för oss. Alla i laget har siktet inställt på Allettan i år, och då är det klart att tre poäng skulle vara bra här. Det blir däremot knappast någon tokoffensiv från vår sida direkt från nedsläpp. Jag tror tvärtom att det handlar om att inte bli för ivriga, att göra allting ordentligt och att ha tålamod.

Skadebekymmer i Vallentuna

Vallentuna har haft en del skadebekymmer men att det börjar ordna till sig.
– Vi har haft en del skadebekymmer i inledningen, men några är tillbaka nu. Vi har fortfarande tre spelare som är långtidsskadade, men alla andra är redo för spel, säger Andersson och ger sin syn på hur matchbilden kommer se ut.

–Det blir en väldigt tajt och sevärd match, som det nästan alltid brukar bli när vi möts. Laget som gör minst misstag vinner – och jag tror såklart att det blir vi.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter