HOCKEY Det har varit en smakstart för nykomlingarna Wings i hockeyettan. Det blev suddenseger i norrortsderby mot Sollentuna, 3-4. Nu toppar laget serien med 10 inspelade poäng av 12 möjliga.

Att vara nykomling i en serie är ofta inte helt enkelt. Varken för laget eller för motståndet.

När det gäller Wings så kan man nog säga att det inte varit enkelt att varit deras motstånd.

Man har överraskat i inledningen av hockeyettansäsongen. Efter tre omgångar hade Märstagänget plockat sju av nio poäng.

Under onsdagskvällen besökte man SVEAB Arena, där Sollentuna HC huserar, i hockeyettans första norrortsderby. Det började illa då Sollentuna gick upp i en 2-0 ledning efter dryga fyra minuters spel. Man skulle dock reducera innan periodvilan, där målet gjordes i powerplay.

I andra tog Wings över matchpinnen och när halva perioden var avverkad stänkte man in kvitteringspucken. Några minuter senare satte man sig i förarsäte, då man tog ledningen i matchen, 2-3. Detta resultat gick man in i omklädningsrummet med. Sollentuna kom tillbaka och deras målkung, Elias Lindskog, satte sitt andra mål för säsongen, vilket innebar – kvitterat i matchen.

Matchen gick till förlängning. Två minuter in i den skulle avgörandet komma. Niklas Larsson för Wings satte pucken bakom Sollentunakeepern Jakob Bälter och därmed plockade laget sin fjärde seger – varav två i sudden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här