HOCKEY Hockeysverige har dragit igång. Under fredagskvällen hade SDHL premiär. Det började med en superskräll – SDE nollade en av guldkanditerna, Linköping, på bortaplan.

Även om vädret inte ser ut att gå mot vinter, så är det nu vintern börjar. I alla fall om vi ska gå enligt Hockeysverige. SDHL hade seriepremiär under fredagskvällen med fem matcher.

Norrortstjejerna, SDE, drog söder ut längs E4 för att möta Linköping HC, ett lag som kandiderar till att ta guldet.

På pappret, fanns det bara ett utgångsläge – Linköpingsseger. Men på pappret är en sak och verkligheten en helt annan. Det skulle SDE bevisa.

Trots att hemmalaget vann skotten med 11-8 efter första perioden hade Sofia Redieborn, SDE-keepern, gjort en fantastisk insats och hållit nolla.

Redieborn rena muren

Detta resultat stärkte troligtvis Stockholmslaget. För i andra gick man all in och nyförvärvet, Kelty Apperson en av kapterna, stänkte in 1-0 efter drygt fem minuters spel i mittperioden. Två och en halvminut senare, i powerplay, var Apperson där igen och tryckte in 2-0 som blev periodresultat. Även skottstatistiken denna perioden gick till SDE, 12-13.
– Jo jag är nöjd, men jag vet att jag kan spela bättre och min ambition är att förbättra mig och bidra i varje match, sade tvåmålsskytten till klubbens hemsida.

Linköping gjorde allt för att spräcka sin målnolla i seriepremiären. Men Redieborn hade en magiskt afton och var rena muren och tog samtliga skott i matchen – där 8 stycken kom i tredje – och fick därmed inleda sin säsong med att hålla nollan.
-Alltid kul att starta serien med en vinst och då vet vi att det vi håller på att bygga de faktiskt fungerar, skriver Sofia Redieborn till Norrortssporten som redan ser fram emot nästa match.
-Vi spelar matchen mot Djurgården på söndag så då är det bara att vi fortsätter visa ligan att vi ska vara ett lag att räkna med i vinter.

FOTO: Timo Peter Grönlund/Arkiv

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här