FOTBOLL Sollentuna FK har haft en tung period. Senaste tre poäng kom 29 juni, mot Vasalund, vilket gjort att laget är i högsta grad inblanda i bottenstriden. Under lördagen kom den efterlängtade segern – där David Seger blev matchjälte – och laget kan andas ut för tillfället.
Vi spelar bra och har så gjort i flera matcher – äntligen fick vi resultatet med oss, säger matchhjälten till lokaltidningen SollentunaDirekt.

Fyra segrar hade Sollentuna FK med sig till bortamatchen mot BK Forward. Senast man fick göra sitt segervrål i seriesammanhang var 29 juni, på hemmaplan, mot Vasalund.

Därefter har gruset i maskineriet varit svårt att få bort, oavgjorda eller förluster har varit ett faktum trots bra spel, och laget har halkat nedåt i tabellen och är i allra högst grad inblandad i bottenstriden. En som haft det tufft sedan omstarten är David Seger, som innan matchen mot BK Forward hade gjort fem mål under säsongen.
– Jag var skadad de första två matcherna i omstarten och har haft svårt att hitta min vårform, säger han till lokaltidningen SollentunaDirekt, där han under lördagens bortamatch mot BK Forward skulle spela huvudrollen.

Vändningen kom efter pausvilan 

Sollentunas inledning började dock som så många gånger tidigare – underläge med 1-0 efter 45 spelade minuter.
Efter pausvilan tog man tag i matchen och bara fem minuter in i halvleken kom kvitteringen – nickmål av Uchenna Ike.

Sedan var det dags för David Seger att kliva fram i en hjälteroll. Först stänkte han in ledningsmålet, 1-2. Och sedan på tilläggstid satte han spiken i kistan genom att göra 1-3 efter snygg passning av kusinen Alex Seger. Segern innebar att Sollentuna FK kan andas ut – i alla fall för stunden.

–Vi spelar bra och har så gjort i flera matcher och nu fick vi äntligen resultatet med oss. Det har varit lite psykologiskt jobbigt att förlora men nu vänder det. Att vinna med 3–1 mot ett lag nedanför oss var väldigt viktigt för avslutningen, säger Seger efter matchen.

FOTO: Timo Peter Grönlund

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här