19.1 C
Stockholm
fredag, juli 19, 2024
HemFOTBOLLTrenden bruten – Frej Täby nollade bottenkonkurrenten

Trenden bruten – Frej Täby nollade bottenkonkurrenten

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

FOTBOLL Det har vilat en förbannelse över IK Frej Täby. Oavgjort eller förlust har varit ett kännetecken under en lång tid. Nu bröts denna förbannelse genom att nolla bottenkonkurrenten.

Första juni – det var då som Frej Täby fick göra sitt segervrål efter en match, 3-2 mot Degerfors. Därefter, i mer än tre månader, har det varit en turbulent med bland annat tränarbyte och uteblivna resultat. Det har gjort att Frej Täby, i varje match som återstår, har ”kniven mot strupen”.

I går, lördageftermiddag, drog laget söder om Stockholm. Till Södertälje för att spela en sexpoängsmatch mot bottenkonkurrenten Syrianska FC.

Det visade sig också i matchen att de tre poäng som stod på spel var oerhört viktiga för båda lagen. Frej inledde klart piggast och hade ett par tre målchanser, där Oke Akpoveta var närmast mål. Därefter blev det en aningen slarvigt och nervöst spel med en del felpassningar och målchanser som rann ut i sanden.

Det skulle dock bli ett mål innan halvtidsvilan, från 11-meterspunkten. Och det var Frej som tilldelades denna efter att bollen träffat handen på en Syriansk spelare. Straffskytten Pedro Ribeiro var iskall och satte bollen nära stolpen, otagbar för målvakten.

Avgjorde under tilläggstid

Ett piggt Frej klev ut i andra och gick för ytterligare mål. Men där bollen gick antingen bredvid, ovanför målramen eller så stod Syrianska målvakten i vägen. Frej skulle dock slå ner ”spiken i kistan” i de sex tilläggsminuter som blev i matchen. Inhoppare Filston Mawana gjorde både 2-0, efter att retfullt rundat en utrusade målvakt, och 3-0 efter en perfekt passning av Leo Bengtsson.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter