FOTBOLL Frej Täby chockstartade mot Degerfors IF. 2-0 efter 25 minuter. Det slutade med platt fall – ny förlust – och man halkade ner på jumboplatsen.

Det var uppdukat till slutfest på Vikingavallen. Frejdagen, som gick av stapeln denna söndagen, avslutades med en superettanmatch. Där A-laget tog emot Degerfors.

De 879 personen som tagit sig till Vikingavallen fick under strålade sol se sitt hemmalag sätta högsta fart från början. Farten skulle ge resultat. När matchuret passerade 26 minuter hade man gått upp i en 2-0-ledning.

Först genom Pedro Ribeiro. Då hade man spelat i drygt sju minuter. När sedan stänkte Abdul-Halik Hudu in 2-0.

Tio minuter senare bjöds Degerfors in i matchen, då man fick en straff tilldömt sig. Jonas Olsson, Frejkeepern, slängde sig åt rätt håll, tog bollen och det blev stort jubel bland Frejspelarna och på läktaren.

Jublet kom av sig sekunder senare, då den assisterande domaren påtalade att Olsson gått för tidigt och straffen fick slåss om. Då kunde inte Olsson ta den, utan 2-1var ett faktum, som blev halvtidsresultat.

2-0 förvandlades till 2-3

I andra var det Degerfors som lyckades ta tag i matchen. Man gjorde också 2-2 efter drygt 20 minuters spel. Frejs spel från första halvleken hade helt kommit av sig. Man hade inte mycket att sätta emot efter kvitteringen. Jonas Olsson storspelade och hade stolparna och ribban som vänner. Men han fick se sig överspelad tillslut. Och den 2-0-ledning man hade  förvandlades till underläge 2-3 i matchminut 82, som även blev matchens slutresultat.

Förlusten gjorde att Frej Täby, med lika många poäng (16) dock sämre målskillnad, halkade ner på jumboplatsen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här