FOTBOLL Förra omgången var det seriefinal i division 2 norra Svealand. I dag ska Täby FK till Uppsala för att möta tabelltrean GUSK och möjligen ta sin 14 raka vinst.
Det är sjukt roligt att ingen nöjer sig, utan strävar alltid efter saker att bli bättre på, säger forwarden Daniel Sterner.

Ju fler segrar desto närmre en förlust kommer man” säger ordspråket. Detta gäller tydligen inte för Täby FK, som förra helgen tog sin 13:e raka seger. Framgångsreceptet – klyschan ”en match i taget”.
– Vi behöver bara fokusera på varje match som kommer, oavsett om vi kommer från 5 förluster eller 13 vinster så kommer vi alltid sträva efter att göra det vi gör bäst. Allt fokus handlar om nästa match hela tiden, någonting som även hela truppen vet om och påminner varandra om, säger forwarden Daniel Sterner.

Senaste förlusten för Täby FK kom för snart fyra månader sedan, 4 maj då Karlberg vann med 2-1. Sedan dess har segertåget fått mer och mer fart samtidigt som atmosfären i truppen är på topp.
– Atmosfären är väldigt bra. Man märker att det är en ung trupp där många satsar på att nå högre höjder. Det är sjukt roligt att ingen nöjer sig, utan strävar alltid efter saker att bli bättre på, säger Sterner, som lyckats pricka in målformen de senaste matcherna.

– Det är inte mycket som har hänt. Jag har fått förtroendet med mycket minuter igen vilket har gjort att målen även kommit. Som forward i ett lag som leder serien bör man även göra mycket mål. Ibland briljerar man i 2-3 matcher utan några mål alls och ibland så lossnar det för än.

Ny toppmatch där tabelltrean, Gamla Upsala SK, väntar på bortaplan. Ni vann i våras med 2-1. Vad får ni se upp med i denna matchen?

– GUSK kommer bli en uppgift i sig, precis som alla matcher. Som vi sagt bland laget, tidigare i hösten har vi mött lag som haft svackor. Nu möter vi ett lag med medgång & många vunna matcher i bagaget. Det kommer absolut bli den tuffaste uppgiften hittills sedan höstsäsongen dragit igång.

Matchstart är 15:00 och oddsen talar för en ny seger för serieledarna.

FOTO: ARKIV

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här