Senaste Nyheterna:

Derbyspöket verkar tagit sig in hos SDE

HOCKEY I går spelades SDHL–säsongens sjätte Stockholms derby. Vid...

Ulvhags hattrick fick Täby FC att jubla i Kalmar

INNEBANDY Täby FC har haft lite berg- och dalbanesäsong....

Vanligaste registreringsprocesserna på bettingsidor

Det finns idag flera sätt att registrera sig på...

Inga Stockholmslag i handbollens högsta liga

Säsong 2019/20220 i Handbollsligan kommer att vara den första säsongen sedan 84/85 som ett Stockholmslag inte är med i herrarnas högsta handbollsliga. Båda Hammarby och AIK degraderades till Allsvenskan i våras medan Skånela IF inte lyckades ta sig upp.

Besvikelsen var total när degraderingen var ett faktum, men det betyder inte att det inte finns en kämpaglöd för att ta sig tillbaka. Nu möblerar klubbarna om i laguppställningarna och gör sig redo för att börja spela igen i september. Nya spelare ska in och gamla, omtyckta, spelare tackar för sig.

Missade kvalet

AIK fick kvala för att hålla sig kvar i Handbollsligan. Hammarby var sedan tidigare redan degraderade då de kom på sista plats i grundserien. De lyckades endast samla på sig 14 poäng, till skillnad mot IFK Kristianstad som vann grundserien med 52 poäng. I kvalspelet ställdes AIK mot HK Varberg och förlorade efter bara fyra spelade matcher med resultatet 3-1.

Skånela IF, som tagits till ett kval från allsvenskan, ställdes mot Önnereds HK och förlorade med samma resultat. Däremot började de kvalet bra och vann den första matchen med 30-28. Efter det fick Önnered övertaget och blev för svåra och laget få ta nya tag i allsvenskan.

I år var första gången som Handbollsligan och damernas motsvarighet Elitserien avgjordes i ett slutspel istället för en finalmatch. IK Sävehof blev regerande mästare på både herr- och damsidan. Trots att det inte blir något spel i högstaligan för Stockholmslagen den här säsongen kan sporten ändå få en boost av att EM kommer att spelas i Stockholm i januari 2020. Arrangörskapet kommer att delas mellan Österrike, Norge och Sverige och den svenska huvudstaden kommer att vara värd för finalhelgen. Sverige har vunnit flest EM-titlar och enligt Betfairs handboll odds är oddsen att de vinner 4.5. Danmark, som är regerande världsmästare, har de bästa oddsen på 3.2. EM hålls mellan den 10-26 januari och finalen spelas på Tele2 Arena

Förstärker och tappar

Enligt det preliminära schemat kommer den första omgången i herrallsvenskan att spelas mellan den 14 och 15 september. Nytt för den här säsongen är att man har återupptagit matchspel under jul- och nyårshelgerna, vilket har välkomnats av både spelare och fans. Nu under sommaren håller samtliga lag på att rusta upp för höstens spel och för de degraderade Stockholmslagen är det extra viktigt att hitta rätt spelare. För Skånela IF finns det orosmoln på himlen då det är flera spelare som har valt att lämna klubben. Jesper Byström, Iris Ganibegovic och Rasmus Nilsson avslutar sina karriärer helt. Fredrik Olsson kommer att gå till skånska Lugi och Alexander Holmberg går till Hammarby. Däremot har de plockat in några nya spelare. Marcus Nilsson gör comeback i klubben och David Källemyr flyttas upp. Ola Pewik ansluter från konkurrenten AIK och Marcus Lennernäs och Anton Selander kommer från Uppsala HK respektive Kungsängens SK.

Fönstret för att värva spelare är fortfarande öppet och det är lång tid kvar innan seriespelet drar igång. Samtliga lag är fast beslutna om att ta sig tillbaka till Handbollsligan. Minst ett lag från Stockholmstrakten borde finnas där och vi ser gärna att det blir Skånela IF.

FOTO: Pixabay.com

Senaste

Derbyspöket verkar tagit sig in hos SDE

HOCKEY I går spelades SDHL–säsongens sjätte Stockholms derby. Vid...

Ulvhags hattrick fick Täby FC att jubla i Kalmar

INNEBANDY Täby FC har haft lite berg- och dalbanesäsong....

Vanligaste registreringsprocesserna på bettingsidor

Det finns idag flera sätt att registrera sig på...

Väsby lånar ut forward och lånar in en juniorforward

HOCKEY Det är en liten lånekarusell hos Väsby. Laget...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Derbyspöket verkar tagit sig in hos SDE

HOCKEY I går spelades SDHL–säsongens sjätte Stockholms derby. Vid fyra av dessa tillfällen har SDE varit ett av lagen och nu skulle man för...

Ulvhags hattrick fick Täby FC att jubla i Kalmar

INNEBANDY Täby FC har haft lite berg- och dalbanesäsong. Men nu verkar laget funnit sätt att vinna. Inför bortamatchen mot Kalmarsund hade laget plockat...

Vanligaste registreringsprocesserna på bettingsidor

Det finns idag flera sätt att registrera sig på sidor som arrangerar betting och andra typer av spel. Här ska vi titta lite närmre...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


STÖTTA FÖRENINGSLIVET!

Bli årsmedlem av Norrortssporten PLUS -
För varje medlem går 100 KR tillbaka till föreningslivet – via utmärkelse varje år.

 Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds