[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

KANOT Säsongen för kanotisterna är igång. Vaxholmskanotisten Linnéa Stensils gjorde som vanligt – paddlade säkert och var i A-final i K1 200 meter. Där var hon hundradelar från att ta bronspengen.

Att sommaren är här, i alla fall i delar av Europa, går inte att ta miste på. Under torsdagen var det säsongsstart för kanotisterna, när Världscup 1 gick av stapeln i polska Poznan.

Vaxholmskanotisten Linnéa Stensils hade en lyckade säsongsdebut. Hon tog sig vidare genom att komma trea i sitt heat.
I semifinalen, som avgjordes under lördagsmorgonen, fick Vaxholmstjejen till sin paddling och kunde ta sig till en final efter att ha gått över mållinjen som tvåa.

Utanför pallen

Resulutat från K1-200. FOTO: Svenska kanotförbundets Facebooksida

I finalen blev det jämnt och hårt om medaljplatserna. Först över var Nyzeeländskan Lisa Carrington på tiden 38,772. För Stensil var marginalerna inte med henne utan hon hamnade precis utanför pallplatsen på tiden 40.196. Den som snuvade henne på bronset var polskan Marta Walcykiewicz med tiden 39.880.

 

På herrsidan var det Petter Menning som visade vägen i K1 200. Han tog sig till en final men där tog det tvärstopp. Han passerade mållinjen som siste kanot med tiden 35.670.

[/ihc-hide-content]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här