10.6 C
Stockholm
fredag, juni 14, 2024
HemÖVRIG SPORTEn titt på IK Frej Täby och förra årets Superettan

En titt på IK Frej Täby och förra årets Superettan

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

Förra omgången av Superettan avslutades den 10 november med Helsingborgs IF i topp och IK Frej på en nionde plats med sina 37 poäng. Fjolårets turnering var den 18:e i raden sedans formatet introducerades under 2000 och lagets fjärde säsong i den näst högsta divisionen.

I vanlig ordning var det en rad spekulationer och diskussioner om hur Superettan skulle komma att avslutas och vilka av lagen som skulle hamna i toppen. Turneringen engagerar många fans och fotbollsintresserade och oddsen diskuterades hit och dit. Odds och liveodds med 888 Sport och andra stora siter blev ständigt uppdaterade innan det slutligen stod klart vilket lag som tagit sig till toppen i Superettan 2018, samt vilken placering IK Frej skulle sluta på. När den sista matchen gått av stapeln stod det klart att IK Frej Täby landat på en niondeplats med sina 37 poäng. Med 46 gjorda mål och 56 insläppta hade de, förutom HIF, Falkenberg, Eskilstuna, Örgryte, Halmstad, Brage, Degerfors och Öster före sig i tabellen. Frej kunde även skryta med några namn i skytteligan, så som Joakim Runnemo, Nsima Peter och Dusan Jajic med motsvarande 12, 10 och 9 gjorda mål.

Många starka nyförvärv

Laget låg inte på latsidan då det kom till värvningar under förra året. Band annat anslöt sig Luca Gerbino Polo, Victor Fors och Amadeus Sögaard från Brommapojkarna, David Zlotnik från Vasalunds IF, Konstantinos Stavrothanasopoulos från Akropolis IF, Hampus Elgan från Syrianska FC, Joseph Ceesay, och Marcus Hansson från Djurgården samt Andreas Bellander från BKV Norrtälje. Tidigt i år skrev även brasilianaren Pedro Ribeiro på ett kontrakt som sträcker sig till 2020. Denna nyckelvärvning innebär att IK Frej Täby fått en mittfältare i form av MLS-meriterade Ribeiro från Fresno FC och USL, andraligan i USA under Major League Soccer. Innan han spelade för Fresno var han som verksam i MLS-fotboll för Orlando City och Philadelphia Union.

Skakig start i årets omgång innan den första poängen

IK Frej grundades 1968 och härstammar från kvarterslaget ”Kyrkråttorna” i Täby Kyrkby. De kvalificerades för spel i Superettan för första gången 2014 och medverkade alltså för fjärde gången i och med årets Superettan. Turneringen sträcker sig från den 30:e mars till den 3:e november, och i år skulle det dröja nästan 300 matchminuter innan IK Frej Täby satte stopp för sin måltorka. Frej inledde årets säsong med tre raka förluster. Detta innebar en tuff start för Täbylaget som föll i sina tre första matcher mot Brage, Syrianska och Örgryte. I Frejs fall var det fjärde gången gillt och i matchen mot Östers IF fick de äntligen chansen att sätta säsongens första boll i nätet. Den efterlängtade vinsten mot Östers IF trillade då äntligen in trots ett lovande upplägg för ÖIS som visserligen hade skadedrabbade spelare men även en stabil 3-0 bortaseger mot Halmstad i bagaget. Det var Frejs nyförvärv Samouil Izountouemoi som i slutminuterna satte Frejs 3-2 mål som ledde dem mot seger och den första poängen i årets turnering.

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter