Senaste Nyheterna:

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC....

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och...

Här kan du streama de stora hockeymatcherna

ISHOCKEY Världsmästerskapet i ishockey fick sig ett snopet slut för Tre Kronor, men den älskade sporten är fortfarande full av liv. I denna artikel kollar vi närmare på var man på lagliga vägar kan streama de stora matcherna.

Fotboll må vara Sveriges officiella nationalsport, men frågan är om våra hjärtan slår lite hårdare för ishockeyn. Trots Finlands skräll i årets upplaga av ishockey-VM för herrar, där Tre Kronor fick snopet erkänna sig besegrade, är vi en av världshistoriens främsta hockeynationer.

Med sina 47 medaljer har svenska landslaget vunnit lika många medaljer som Kanada. Det enda hockeylaget i världen som har tagit hem fler VM-priser än så är Sovjetunionen/Ryssland, som vunnit 50 gångar. Men det är så klart inte bara i VM-sammanhang som Sverige utmärker sig. Den Svenska Hockeyligan (SHL) är kanske inte lika prestigefylld som NHL, men nivån på våra topplag ska inte underskattas. Till skillnad från i USA, där publiken gärna vill se lite bråk i ringen, fokuserar vi på själva spelet.

Streamingtjänster som visar ishockey

Sett till hur populärt ishockey är i Sverige är det inte konstigt att det idag finns flera bra tjänster som erbjuder högkvalitativ och laglig hockey stream. Bland dessa hittar vi givetvis renodlade streamingtjänster som C More, Viasat och Viaplay, men också spelbolag, som har köpt upp rättigheterna att få distribuera de olika matcherna.

För att kunna se matcherna hos de traditionella streamingtjänsterna behöver man ha ett abonnemang. Dessa varierar i pris, men ligger någonstans mellan 199-399 kronor per månad, beroende på hur stor del av utbudet man vill ha. Till skillnad från C More och Viasat, erbjuder inte Viaplay möjligheten att ta del av SHL i dagsläget. Däremot kan man se både NHL och KHL (Kontinental Hockey League). Så innan man skaffar abonnemang, kan det vara värt att undersöka vad de olika plattformarna erbjuder.

När det kommer till att se streaming hos spelbolag, kan det ibland vara ett bättre alternativ. De täcker i regel de flesta matcherna och ofta räcker det att ha ett konto hos dem för att streama. När det kommer till de större matcherna, kan det dock finnas krav på att man också spelar.

Säsong 2019/2020 startar i september

Nu när säsong 2018/19 är över i SHL och ishockey-VM är över, är det stilla liv på hockeyfronten en tid framöver. Åtminstone utåt sett. Bakom kulisserna gäller det nu att stärka sina trupper inför nästa säsong för att öka chansen att avsluta de kommande ligaspelen på topp.

Redan nu har Svenska Hockeyligan släppts nästa säsongs spelschema, där vi kan se att kalaset dras igång lördagen den 14 september. Sedan påbörjas slutspel i SM någon gång i mars. Vilka som blir de stora vinnarna då återstår att se.

Foto: Timo Peter Grönlund/TPG

Senaste

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC....

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och...

Derbyspöket verkar tagit sig in hos SDE

HOCKEY I går spelades SDHL–säsongens sjätte Stockholms derby. Vid...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget Falun. Hämtade upp ett 5–2-underläge och lyckades ordna straffdrama uppe i Falun. Sist i tabellen och...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC. I hemmamatchen mot bottenlaget Hammarby blev det förkrossande siffror, där Rikard Carlsson-Stiernspetz noterades för ett...

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och Wings är med i fighten om platserna tre till fem. Tre eller fyra matcher återstår av...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


STÖTTA FÖRENINGSLIVET!

Bli årsmedlem av Norrortssporten PLUS -
För varje medlem går 100 KR tillbaka till föreningslivet – via utmärkelse varje år.

 Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds