VOLLEYBOLL Oskar Muurinen, 28, är ny huvudtränare för Sollentuna VK:s herrlag. Det meddelar klubben på sin hemsida. 28-åringen ersätter därmed landsmannen, Lauri Hakala, som lämnat för ett jobb hos den finska olympiska kommittén.

Efter den andra bronsmatchen mot Falkenberg (som hallänningarna vann med 3-1 och därmed också bronset) för ett par veckor sedan stod det klart att Lauri Hakala lämnar Sverige och Sollentuna VK efter två säsonger för att i stället arbeta för den finska olympiska kommittén, vilket lokaltidningen vi i Sollentuna var först med att rapportera om.
     – Det har varit två fantastiskt lärorika och roliga år med Lauri, säger klubbens ordförande, Åsa Blomgren, till klubbens hemsida.
Hon fortsätter:
     – Spelarna har utvecklats mycket med honom som tränare, både som lag och individuellt, men han har även gjort mycket för klubben i övrigt. Han har en enorm volleybollkunskap och mycket internationell erfarenheter som han delat med sig av till oss.

Nu har klubben hittat Hakalas efterträdare, och norrortsgänget fortsätter på det finländska spåret.
     In som ny huvudtränare kommer Oskar Muurinen. En 28-åring som närmast kommer ifrån Tammerfors och klubben Rantaperkiön Isku, där han var aktiv både som spelare och ledare. 
     ”Oskar har en lång erfarenhet inom volleyboll och hann som spelare med fyra säsonger i finska elitserien. På grund av ryggproblem var han dessvärre tvungen att lägga spelarkarriären på hyllan och valde då att satsa på en coachkarriär”, skriver klubben på sin hemsida


Så här säger huvudpersonen själv om att komma till norrort:
     – Sollentuna och Sverige är ett nytt äventyr för mig och ett hopp till en annorlunda miljö. Det är en enormt fin utmaning för mig, som jag tror inte endast utvecklar mig som coach utan även som människa. 
     – Jag hoppas att vi kan hålla kvar största delen av truppen till nästa säsong. Det finns en stor potential i den nuvarande truppen som jag tycker kan utvecklas vidare, säger Oskar Muurinen. 

Foto: Timo Peter Grönlund

Mikael Einarsson
sporten@norrortssporten.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här