Senaste Nyheterna:

NORRORTS–TV: Nykomlingarna IFK Stocksund känner ingen press

https://youtu.be/cEiUxSUA1hU

NORRORTS-TV: ”Vi ska fortsätta det vi gjort tidigare”

https://youtu.be/HXJpjv7pgqo

Heta norrortsderbyn att vänta i Ettanfotbollen

FOTBOLL Den extremt långa försäsongen är påväg mot sitt...

Hagman: Höga toppar och djupa dalar för IK Frej

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

KRÖNIKA IK Frej har nu spelat sju omgångar i årets upplaga av superettan där man de senaste åren har etablerat sig. Man har inlett sin femte raka säsong i Sveriges näst högsta serie med två segrar, två oavgjorda och tre förluster. Ett klart godkänt facit vilket gör att man ligger på en tiondeplats men inte med mycket marginal mot lagen i botten av tabellen.

En 1-0 seger på Gamla Ullevi i fredags kom lägligt för Frej mot ett Gais som hade börjat säsongen bra. Det var även Frejs första hållen nolla för säsongen där man nästan har ett snitt på två insläppta mål per match. Jonas Olsson var tvungen att göra ett par svettiga räddningar för lyckas hålla bollen borta från hans mål och efter nått tveksamt insläppt mål på Vikingavallen senast mot Trelleborg var det nog en skön känsla för honom och även resten av laget.

 

Frej har stått för många olika slags prestationer hittills i säsongen. Den 3-0 förlust man åkte på mot Syrianska som igår sparkade sin tränare för att deras inledning inte har varit bra nog är ett lågvattenmärke för Frej. Det kan inte heller anses vara en superstart när man går mållös de tre inledande matcherna men det skulle ändras. När Öster kom till Vikingavallen i den fjärde omgången lossnade det för Frej då man tog sina första poängen för säsongen och även gjorde sina tre första mål. Sedan dess är Frej obesegrade och nu väntar Brommapojkarna imorgon onsdag.

 

Ett troligtvis besviket Brommapojkarna som förlorade tungt mot Degerfors med två insläppta mål de sista fem minuterna. BP ligger för närvarande på en femtonde plats och det är ingen annat än förvånande. Jag tror en viktig del för Frej inför matchen mot BP är att behålla det defensiva arbetet man har tagit i de senaste matcherna. Pedro Ribeiro har varit en viktig pjäs för Frej som jag har imponerats mycket av i inledningen. Nu klev han av skadad i fredags och det är oklart om han är tillgänglig denna vecka. Det är också kul att Ekdal och Degerlund nu har satts som det givna mittbacksparet där det finns stor potential i bägge spelarna.

 

Det är en jämn tabell i nuläget där det enbart skiljer fyra poäng mellan sjundeplacerade Västerås och jumbon Syrianska. Med BP imorgon och Norrby på söndag har Frej ett läge att skapa en marginal mot botten av tabellen, vilket man har haft svårt med i de tidigare säsongerna. Matchen imorgon spelas på Vikingavallen och börjar 19:00.

 

[/ihc-hide-content]

Senaste

NORRORTS-TV: ”Vi ska fortsätta det vi gjort tidigare”

https://youtu.be/HXJpjv7pgqo

Heta norrortsderbyn att vänta i Ettanfotbollen

FOTBOLL Den extremt långa försäsongen är påväg mot sitt...

Salos svar på Halmstads anklagelse: ”Hur kan man anklaga utan anledning”

HOCKEY Det är efter match två, där Väsby vann...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Heta norrortsderbyn att vänta i Ettanfotbollen

FOTBOLL Den extremt långa försäsongen är påväg mot sitt slut. Under torsdagen var det upptaktsträff för Ettanfotbollen. I år kan den lokala ortsbefolkningen i...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds