INNEBANDY Storfavoriter. Det var Täby FC när playoffkvalet inleddes mot IBK Uppsala Teknologer. Det blev en rysare serie, där en tredje och avgörande match fick lagen åt. Täby vann med minsta marginal, 6-5, där segermålet gjordes av Oscar Kandell med 45 sekunder kvar.

Täby FC:s herrlag gick in i playoffkvalet som storfavoriter mot IBK Uppsala Teknologer. I första matchen såg det ut som att laget skulle ta en promenadseger, när man vann med 9-5.

Men med en längre matchvila, fyra dagar, fick Uppsalagänget ny energi och hade turen med sig i sin hemmaborg. Man skrällde med att vinna i sudden och tvingade fram en tredje och direkt avgörande match.

Den spelades under söndagen, och även denna skulle bli en rysare in i slutsekunderna. Täby FC inledde klart bäst och kopplade greppet om matchen när man efter första perioden hade en 3-0 ledning.

Mittperioden blev gästerna, både mål- och skottmässigt, man vann denna perioden med 1-3 i mål och 7-10 i skott.

Oscar Kandell – matchhjälte

När gästerna sedan gjorde 4-4, efter 2:35, fick de 557 personer som tagit sig till Tibblehallen gnugga sig rejält i ögon. Alexander Svanold satte Täby i förarsätet genom att göra 5-4. Men än en gång skulle Uppsalagänget kvittera, genom Eric Kjellerstedt. Matchvinnare/hjälte skulle bli en rutinerade Täbyspelare – Oscar Kandell. Han slog till när det var 45 sekunder kvar och stänkte in segermålet 6-5.

Nu väntar Bele Barkarby, som vann med 2-1 mot Järfälla IBK.

2019-04-01

FOTO: Björn Alexandersson/B.A sportphoto

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här