Haque: ”Verkar inte funka – 7 insläppta på 2 matcher

0
824

FOTBOLL I helgen (lördag) ska ”Slaget om Vallentuna” i division 3 avgöras. Rutinerade Vallentuna BK tar emot nykomlingarna eller även ”lillebror” Brottby SK på Vallentuna IP.
– Det kommer att bjudas på en bra kamp mellan ”lillebror” & ”storebror”, säger Brottbytränaren Navid Haque.


Norrortsderby i all ära.

Men morgondagens (läs lördagens) derby är något extra. För första gången i seriesammanhang ska Vallentuna BK och Brottby SK, från samma kommun, drabbas samman. Brottby får se sig som lillebror, i alla fall innan matchen spelats.

– Jag är rätt säker på att det kommer bli mycket publik och det kommer att bjudas på en bra kamp mellan ”lillebror” & ”storebror”! Första matchen någonsin i ett seriesammanhang vad jag hört&vet, säger Brottbys succetränare Navid Haque som också fått extra hjälp i tränarstaben, med ett sent nyförvärv, Amadou Jawo, som kommer vara spelande assisterande tränare.

– Ja Amo Jawo har ju anslutit till oss och det har pratas mycket om det här i kommunen. Han har ett förflutet i Vallentuna innan han drog iväg till proffslivet. Och motståndarna vet vad han besitter för kvalité ute på plan. Det jag tror mest vad han kommer tillföra så är det ”skräck”

Hur går snacket i laget om derbymötet?

– Det är verkligen taggat i truppen märks det på träningarna och grabbarna pratar lite smått om derbyt som väntar på lördag.

Ni är ju ”underdog” i matchen. Hur bra är det för er?

– Ja vi är verkligen underdogs , nykomlingar som vi är i div3 någonsin som förening och att Vallentuna har ALL press på sig vilket vi inte har . Dem har 2 matcher 0 poäng och nu möter dem oss som verkligen vill ha 6 poäng efter denna match!

Den verkar inte funka”

Båda lagen känner till varann ganska bra och har troligtvis koll på spelidén man satt upp för den här säsongen. Brottbytrtränare ger en liten ”syrlig” bredsida till Vallentunas säsongsinledning.

– Ja, dem såg vår premiärmatch och jag såg deras. Jag har full koll på deras spelidé men den verkar inte funka med tanke på att dem släppt in 7 mål på 2 matcher. Så jag är inte säker på att dem kör det systemet mot oss som har en farlig offensiv, vilket dem vet om.

Vad kommer bli viktigast i matchen på lördag?

– Vi måste våga spela vårt spel som tog oss upp till div 3, och inte förlita oss på individuella spelare som ska ”göra det”. Vi spelar som ett lag och vinner som ett lag

Segraren kan utnämna sig som ”Bäst i Vallentuna”. Eller?

– JA, vinnarna får väl utse sig själva som det. Men dem flesta i kommunen vet redan vilket herrlag som är bäst!

FOTO: ARKIV/Timo Peter Grönlund