Inget spel i Handbollsligan för Skånela

0
845

HANDBOLL Drömmen om en plats i Handbollsligan nästa säsong sprack för Skånela under måndagseftermiddagen. I den fjärde kvalmatchen mot Önnered föll nämligen Märstalaget med sex bollar på hemmaplan.
– Vi ska vara nöjda med säsongen, säger tränaren Jimmy Karlsson till lokaltidningen Sigtunabygden. 

Det blir inget spel i Handbollsligan för Skånela IF:s herrar nästa säsong. Märstalaget förlorade nämligen den fjärde kvalmatchen mot Önnereds HK på måndagen med 23-29 inför 796 åskådare i Vikingahallen.
– Det här var inte en av våra bättre insatser i kvalet, det var ingen dålig match från oss men vi hade behövt höja oss några snäpp för att vinna, sade en besviken tränare, Jimmy Karlsson, till lokaltidningen, Sigtunabygden, efter matchen.
Skånela hade behövt vinna dagens match för att ha tvingat fram en femte och avgörande match i Göteborg till helgen. I stället får norrortsgänget nu ta nya tag i herrallsvenskan nästa säsong. För Önnereds del får man en ny chans i Handbollsligan efter 3-1 i matcher.
– Vi har visat under säsongen att vi kan stå upp bra mot lagen i Handbollsligan, i kvalet mot Önnered samt mot Hallby och Helsingborg. När man får lukt på finrummet så vill man dit, vi ska vara nöjda med säsongen och det vi presterat men jag vill mer än så här, säger Karlsson.

FAKTA
Kval till Handbollsligan:
Match 4 av 5: Skånela IF – Önnereds HK 23-29 (12-13)
Målskyttar: Fredrik Olsson 5, Robert Ladan 5, Simon Lundberg 4, Iris Ganebegovic 3, Erik Östling 2, Hugo Sjölin 2, Oskar Frank, Isak Nielsen 
Önnered spelar i Handbollsligan nästa säsong efter 3-1 i matcher.

Foto: Bosse Andersson/BaraHandboll