FOTBOLL IK Frejs inledning på superettan har minst sagt varit tuff. Tre matcher, samtliga förluster och lägg därtill inte ett mål framåt. Det ändrade laget på i andra hemmamatchen för säsongen. Motståndarna Öster IF fick se sig besegrade med 3-2, efter ett drömmål, signerat Samouil Izountouemoi, i matchens absolut sista skott.

0-2, 0-3, 0-2. Det var siffrorna för IK Frej Täby:s herrlag inför matchen mot småländska Öster IF.

Men måltorkan skulle bli ett minne blott. I matchminut 34 spräckte Abdul Halik Hudu den drygt 300 minuter långa målnollan. Men Öster skulle få in kvitteringen innan halvleksvilan.

1-1 stod sig en bra bit in i andra, när Östers målskytt Kalle Johansson, fick på en perfekt träff och satte bollen, otagbart för Frejkeepern Jonas Olsson, i högra hörnet. Då var det drygt tio minuter kvar av matchen. De flesta av de 617 personer på vikingavallen trodde det skulle bli en ny förlust. Men då klev Melvin Frithzell fram och tryckte in bollen efter passning av Luca Gerbino Polo.

Drömmål av inhopparen

Och det var inte över där. Nyförvärvet, Samouil Izountouemoi som byttes in i stället för Mattias Bouvin i 74:e minuten, fick på en drömträff några meter utanför straffområdet under matchens tilläggstid – bollen satt som en ”smäck” i högra krysset – och 3-2 konstaterades av hemmapubliken. Det var också det sista som hände. För huvuddomaren, Andreas Johansson, blåste av matchen när bollen sattes i spel igen.