INNEBANDY Täby FC:s herrar är inne i playoff-rond 2. Där Bele Barkarby står för motståndet. Under söndagseftermiddagen spelades först, i bäst av tre, där Bele drog längsta strået – vann med 6-7 på straffar, efter att Täby tappat en 5-2 ledning.
När de började ta igen blev vi aningen stressade och stirriga, säger Dennis Wallin.

Det har inte hänt många gångar under denna säsongen att Täby FC:s herrar klivit av som förlorare. En gång i grundserien. Sedan en gång i första playoff-kvalet.

Under söndagen påbörjades andra kvalplayoff-rundan till allasvenskan, där Bele Barkarby stod för motståndet.

Det började lysande för Täby, som även hade hemmaplansfördel, och man gick upp till en 3-0 ledning efter första perioden. I andra blev det något jämnare och Täby gick in till pausvila med en 5-2-ledning.

Tappade tre-målsledningen

Täby FC:s spel kom av sig och Bele började komma ikapp och när matchklockan stod på 13:13 hade täbygänget tappat sin 5-2-ledning och det var kvitterat, 6-6. Ett resultat som stod sig perioden ut. Kommande sudden death blev mållös och matchen avgjordes på straffar, där Bele hade de bästa nerverna och lyckades vinna med 6-7.
– Tycker matchen var tight i början där vi växte in i det och ledde välförtjänt efter 1a. Sedan tycker jag att Bele tog över ju längre matchen gick. När de sedan började ta igen blev vi aningen stressade och stirriga. Sett över 60 minuter tycker jag att lika-resultatet speglar matchen, säger Dennis Wallin.

Vinna eller försvinna

Nästa match spelas under torsdagskvällen, 11 april, i Jakobsbergs Sporthall, där Täby FC förlorat – då mot Järfälla IBK. Det är vinna eller försvinna för Täbys del.
–Det vi behöver göra nu är att hitta tillbaka till det vinnande spelet vi spelat stora delar av säsongen och kunna spela det i 60 minuter, säger Wallin.

2019-04-08