HOCKEY Kvalet till hockeyettan går vidare. Andra matchen, på bortaplan, för Viggan blev norrortsderbyt mot Wings. Det slutade med en 5-2-seger för Viggan.

Det är en tuff vecka för Viggan Hockey. Kvalseriepremiären under söndagen mot Hanviken slutade med en 0-3-förlust. Den följdes upp med ett norrortsderby mot Wings under onsdagskvällen, i deras hemmaborg – Pinbackshallen.

Derbyt, som var det sjätte denna säsong, blev jämnt igen. Viggan fick dock en mardrömsstart, 0-1 efter bara 23 sekunder. Men laget replikerade dryga minuten senare, då Viktor Thim satte 1-1.

När man sedan fick chansen i powerplay, smällde det till igen. Denna gången från första femman, där Patrick Nordström skrevs som målskytt och passningspoäng fick Fredrik Korduner och Jesper Jensen.

Wings kvitterade efter att man spelat nästa halva andra perioden. Men det var Viggan som gick till pausvila med ledning. Denna gången var det Korduner som gjorde målet.

Knappt två dygn för återhämtning

I tredje gjorde Viggan uppförsbacken lite brantare, när man gjorde 4-2 efter drygt fyra minuters spel. Vigganbacken Liam Ramsey gjorde 5-2 när matchklockan stod på 8:36. Då kom ett målvaktsbyte av hemmalaget för att få till någon förändring. Det gav inget resultat utan Viggan knöt i hop säcken och tog sin första seger i kvalserien.
– Tycker vi är det bättre laget både period 1 och 3. Vi håller det enklare än senast. Mer skärpa i avsluten, tajtare spel i egen zon, säger tränare Tim Johansson-Bräck.

Fanns det några detaljer du ändrade sen senast?
–Nja, det är små saker som vi ständigt försöker förbättra, och idag föll det väl ut.

Nu får laget knappt två dygn för återhämtning, sedan står man i Stortorpshallen för att möta Trångsund –  nedsläpp 19:00.
– Samma energi framåt och enkelheten i spelet bakåt tar vi med oss till nästa match, säger Johansson-Bräck.

/Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här