INNEBANDY 3-1-ledning i början av den tredje perioden, och det såg då ut som att Täby FC skulle greja en plats i den andra kvalrundan till herrallsvenskan redan på fredagskvällen. Men Uppsala Teknologer kom tillbaka och tog matchen till förläggning. Där avgjorde man sedan 55 sekunder in på övertiden och tog därmed matchserien till en tredje och avgörande match.

Förra helgen tog Täby FC hem den första matchen, i den första kvalrundan till herrallsvenskan, när man besegrade Uppsala Teknologer med 9-5 hemma i Tibblehallen. 

Söndagens seger innebar att Täby FC vid seger över Uppsala på fredagskvällen skulle ta sig till den andra play off-rundan.

Men det började inte så bra för norrortsgänget i IFU Arena i Uppsala.

Hemmalaget tog ledningen genom Johannes Gustafsson efter 04.51. Dennis Wallin fick sedan chansen att kvittera på straffslag – men missade.

TFC skulle dock komma tillbaka och ta ledningen i den andra perioden.

Efter 08.16 kvitterade Fabian Hedström till 1-1, och när matchklockan stod på 16.53 gav Lukas Samuelsson Täby ledningen, och när Rikard Carlsson-Stiernspetz sedan satte 3-1 35 sekunder in på den tredje perioden, ja, då såg det ut som att gästerna ifrån Täby skulle göra processen kort i den här matchserien.

Men det är inte över förrän det är över, heter det, och i innebandy kan det som bekant gå fort.

När halva den tredje perioden var spelad stod det helt plötsligt 3-3 på tavlan, och det var ett resultat som sedan stod sig tiden ut och därmed väntade övertidsspel.

Där skulle Täby få en stor chans att skicka sig själva ett steg närmare Allsvenskan, för efter 43 sekunder in på förläggningen fick man möjligheten att avgöra på straff.

Fram klev Lukas Samuelsson, men precis som Dennis Wallin – som missade sin straff i den första perioden – så missade även Samuelsson.

Och en olycka kommer sällan ensam, för bara 13 sekunder senare satte Felix Nilsson 4-3 för Teknologerna och därmed står det nu 1-1 i matcher.

Förlusten var Täbys blott andra den här säsongen. Nu väntar en tredje och avgörande match i Tibblehallen på söndag.

Kval till herrallsvenskan: Play off 1, match 2:
IBK Uppsala Teknologer – Täby FC 4-3 e.f (1-0, 1-2, 1-1, 1-0)
Målskyttar, Täby FC: Fabian Hedström, Lukas Samuelsson, Rikard Carlsson-Stiernspetz
Arena: IFU Arena, Uppsala
Ställningen är nu 1-1 i matcher. 

/Mikael Einarsson

sporten@norrortssporten.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här