15.3 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemINNEBANDYOlika åsikter att leda laget i slutspelet - då lämnade duon

Olika åsikter att leda laget i slutspelet – då lämnade duon

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

INNEBANDY Bomben slog ner som en blixt från en klar himmel. Täby FC blev fyra i grundserien. Bara dagar innan slutspelet avgick tränarduon Davies/Delshammar med omedelbar verkan.
Det framkom att vi hade olika åsikter kring hur vi skulle leda laget under slutspelet, skriver Tomas Davies i ett mail till Norrortssporten.

Bara dagar innan kvartsfinalen avslöjade sportexpressen att Täby FC:s damlags:s tränarduo, Jonas Delshammar och Tomas Davies, avgår med omedelbar verkan. Detta blev snabbt en stor innebandynyhet i Sverige. Många blev riktigt förvånade över beslutet med tanke på timingen och flera frågor ställdes – Varför och vad har hänt?

– Vi hade delade meningar/åsikter om hur laget skulle ledas under slutspelet. Det kom som en blixt från klar himmel för både mig och Jonas. Dels då vi lett laget till poängrekord för klubben i högsta serien. Men också att det kom så tätt inpå slutspelet. Med dom förutsättningarna fanns det inget annat val än att kliva av direkt, säger Tomas Davies i ett mail.

Det har kommit uppgifter om ett möte som ni haft efter Rönnbymatchen. Var det där som detta beslut fattades och i så fall varför?
– Något möte efter Rönnbymatchen känner jag inte till eller varit med på, men vi hade ett möte i måndagskväll, där tog vi beslutet som sagt.

Vad framkom under detta möte på måndagen?

– Jag vill inte gå in i detalj på vad som sades under mötet. Men vi har hela tiden känt styrelsens förtroende under säsongen och det gjorde vi även efter mötet. Det framkom att vi hade olika åsikter kring hur vi skulle leda laget under slutspelet.

Uppgifter säger också att det funnits någon form av kritik, på er tränare, som framförts, något du kan kommenterar?
– Kritik är en naturlig del i alla organisationer och lag. Vi lever i symbios med spelarna där vi som tränare ibland ger kritik men där även spelarna har den möjligheten. Det är exakt så vi velat haft det. Vi tror inte på stängd verksamhet utan det måste vara högt i tak åt bägge håll för att nå utveckling och framgång.

Lite extra tjurighet”

Hur vill du beskriva atmosfären den senaste tiden i laget?

– Ungefär som den varit under hela året, men såklart har man märkt av att ett slutspel är i antågande, med lite extra tjurighet på träningarna framförallt.

Innan säsongen drog igång så var ni klara med att så många spelare som möjligt skulle få speltid. Hur vill du beskriva att detta har funkat?

– Med tanke på att vi fick byta etablerade spelare mot lite mer oerfarna tjejer, har det fungerat väldigt bra! Med tanke på att vi slagit klubbens poängrekord och var nära att knipa tredjeplatsen så har det visat sig att vår filosofi har fungerat. Jag tror väldigt få spelare kan titta sig själv i spegeln och ärligt säga att det inte har fått chansen att spela under säsongen.

Har det funnits några spelare som satt sig emot detta?

– Ingen spelare varit emot grundtänket som helhet, men självklart kan det råda vissa delade meningar kring enstaka matcher vilket är fullt naturligt då alla spelare alltid vill spela så mycket som möjligt. Där har våran uppgift varit att följa den arbetsbeskrivning som sportgruppen presenterade för oss innan säsongen och som gick hand i hand med vår egna filosofi.

2019-03-29

FOTO: Björn Alexandersson/B.A sportphoto

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter