FOTBOLL Ettanfotbollens premiär är knappt en månad bort. Sollentuna FK har haft en bra försäsong med flertalet segrar. Truppen håller på att forma sig. Nu ryktas det om att klubben har flera spelare på väg in i truppen – bland annat en mittback med allsvensk rutin.
Vi ser gärna att det löser sig med mittbacken, men det blir knepigt, säger sportchefen Erik Börjesson till lokaltidningen Vi i Sollentuna.

Fotbollen har redan dragit gång, då med Svenska Cupen. Men serierna har några veckor kvar till premiär. Sollentuna FK håller på för fullt med sitt lagbygge. Det ser ut att bli en trupp som kan vara med och slåss om en topplacering.

Laget har tappat några tongivande spelare. Mittbacken och lagkaptenen Sean Sabetkar samt forwarden Samuel Leach Holm valde superettanlaget Västerås. Lägg därtill att förstemålvakten Jonas Olsson valde att skriva på för IK Frej Täby, så har klubben några luckor att fylla upp.

Under den senaste tiden har sportchefen, Erik Börjesson inte legat på latsidan. Nyförvärv på nyförvärv har trillat in:

Husein Aly, från Assyriska, backen Cameron Streete, från DIF U19, målvakten Christos Liantas från Brommapojkarna samt en målskytt – Uchenna Ike från Carlstad United.

Enligt lokaltidningen Vi i Sollentuna är Dida Rashidi, som spelat för IK Frej, Halmstad och Örgryte, med och tränar med laget.

–En duktig och kvick spelare som vi eventuellt kan ro i hamn. Vi får se, säger Börjesson till tidningen.

Mittback med allsvensk rutin?

Men man har också sett till att låna in spelare till kommande säsong. Det handlar om ytterbacken Matteo Cattenacci, som till vardags tillhör allsvenska Djurgården.

Än finns det hopp att laget får ytterligare spets till truppen. Det handlar då om ytterligare en målvakt samt en mittback med allsvensk rutin. Men det är dock mer osäkert i dagsläget.

– Vi ser gärna att det löser sig med mittbacken, men det blir knepigt. Det är en bit kvar innan den värvningen eventuellt blir av, vi måste få till en finansiering för att lösa det, säger Börjesson.

2019-03-09

/Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
TWITTER: @Norrortssporten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här