19.7 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemFOTBOLLSagts på Upptaktsträffen för Ettanfotboll:

Sagts på Upptaktsträffen för Ettanfotboll:

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Snart är det avspark i Ettanfotbollen. Upptaktsträffen gick av stapeln under torsdagen. Det snappades upp en hel del. Favoriter i norra serien är Akropolis och Carlstad United BK och i södra är det Ljungskile BK och Oskarshamn som bär favoritskapet.

NORRA SERIEN:

Team TG: Andre Ghanbari

–Börjar bli varma i kläderna. Vi vet vad som gäller. Vi har strukturerat om lite, ett ungt lag, 8 spelare från den lokala trakten. Vi har stor respekt för Umeå.

Umeå FC: Magnus Henrysson

–Många nya spelare in. Har några rutinerade som lämnade oss. Lite osäkra vad vi står just nu. Det har självklart varit positivt med en sund rivalitet mellan oss och Team TG. Vi vill etablera oss och göra en så bra säsong.

Akropolis: Konstantinos Panagopuolos

–Jag har lärt mig mycket under förra säsongen. Vi tar små steg hela tiden. Jag har en del idéer hur man ska spela fotboll. Vi är på god väg nu och jag tror på oss.

Karlstad BK: Hans Prytz

–Vi jobbar vecka för vecka. Vi är ju nykomlingar. Vi funderar inte på att vi har en outsider (12x pengarna).

Vasalund: Neboja Nevacovic

–Vi kommer ha en trupp på 20-22 spelare. En ung trupp gör at vi inte kommer springa igenom serie. Mycket talang och potential. Vi har ett bra samarbete med AIK.

Karlslunds IF HKF: Andreas Östby

–Det är en utmaning då vi är tre lag i serien. Fler derbyn som blir heta. Har haft en stor rullians på spelare, halva laget är nytt. En försäsong som gått upp och ner. Förstår att oddsen på oss är vad dem är.

IF Sylvia: Kim Hellberg

–Vi ser fram emot detta. Ge våra unga spelare chansen. Vår stora uppgift är att ge dessa unga så bra möjligheter vi kan. Fem spelare har lämnat sedan förra året.

Carlstad United BK: Ted Waltersson

–Att tippa oss som liga segrar är kul. Kommer ju från en bra säsong. Vi var lite lättläsat nu har vi gjort en del förändringar. Har spetsat till truppen. Tittar vi på de olika positioner har vi gjort bra förstärkingar.

BK Forward: Rickard Nilsson

–Vi var hemmastarka förra året. Men där bortaspelet var sämre. Behållt stommen men mycket nytt som alla andra. Tappar en del framåt, tror på dem vi fått in – intensiv fotboll. Positivt med derby, dock kostar det en del för alla.

FC Linköping City: Melke Alan

–Vi är en ung förening med tydliga mål. Har fått bort dem som vi inte vill ha och jobbar med dem som vi ville ha kvar. Vi tror på oss och säger Akropolis som tvåa.

Bodens BK FF: Tomas Eriksson

–Det kändes rättvist att ta klivet upp efter tabelldramatiken (div2) förra säsongen. Nu har vi som alla andra bytt ut många – 10 nya spelare. Vi har fått titta lite längre bort för att få tag i de spelartyper vi velat ha. På sikt har vi som målsättning att ta klivet upp i superettan.

Sandvikens IF: Pelle Olsson

–Vi har slitit hårt på truppen den här försäsongen, då de skadade spelarna inte kunnat rehaba sig på bästa sätt. Den stora omsättningen på spelare har vi inte haft – 6 nya spelare. För vår del är det att vara med i alla 30 matcher. Målsättningen är att vara bättre än förra året (6:a).

Sollentuna FK: Christer Mattiasson

–Vi tar små steg hela tiden. Vi har ett bättre lag i år. Om vi får kontrollera vårt spel kommer vi hamna i toppen av tabellen. Jag ser hela tiden utvecklingsmöjligheter, men det är upp till var och en att göra jobbet. Klubben är en trygg miljö att vara i. Vi måste ha fler målchanser än förra året. Vi vet var vi kan, men gäller att få ute också i premiären.

Nyköping BIS: Brian Clarhaut

–Det känns bra och serien är vid öppen denna säsongen. Det var en mindre bra säsong förra året, vilket delvis var mitt fel. Vi har en del intressanta nyförvärv.

Gefle IF: Marcus Bengtsson

–Dels har vi tappa 17 spelar men också skurit ner och det har varit en del omstruktureringar. Utifrån den budget vi har får vi se vad som händer. Alla spelare ska ta mer ansvar i år.

SÖDRA SERIEN:

Torns IF: Rickard Ringhov

–Starten är alltid vikitgt. Med den resan klubben gjort så är det kul med två lag i samma serie. Vi kommer bli jämförda med de vi gjorde förra året. Men vi måste vara ödmjuka, förhoppning att ligga på den övre halvan av tabellen.

IK Oddevold: Janne Carlsson

–Vi var tvunga att få in två nya målvakter, då de andra försvann. Vi har ingen målsättning ännu, har en match kvar som vi vill se först. Många unga spelare och bra driv i truppen.

Eskilsminne: Mattias Lindström

–Vi jobbar framåt och har som målsättning att göra allt bättre. Jag har kommit till ett dukat bord och nu är det upp till oss. Kortleken blandas om om man säger så. Serien är bättre i år så det är svårt att tippa den.

Åtvidabergs FF: Rickard Johansson

–Vi har fått behålla många och in en del. Men vi vet inte riktigt vad vi står men trots det är vi positiva. Visionen i klubben är att vara ett topp 30 lag i Sverige, där är vi inte nu men vi fortsätter vår väg.

Utsikten: Stefan Rehn

–Vi har 16 nya spelare så det krävs lite tid. Har blandat och gett, känns lite som att gått på Liseberg.

Jag hoppas många ska sticka ut den här säsongen, många unga som behöver kliva fram för att vi ska vara med.

Tvååkers: Mårten Lundkvist

–Vi kommer från den bästa säsongen i klubbens historia. Klychan ”en match i taget”. Måste ge 100% sedan får man se när säsongen är över.

Assyriska IK: Anderas Tegström

–På något sätt sedan jag tog över har vi målsättningen att se på nästa match. Tråkigt svar men så är det. Vi har många som kan kliva fram, så det blir spännande. Har sett bra ut på försäsongen.

Skövde AIK: Stefan Strind

–Vi jobbar för att få fram talanger. Fått in en del ambitiösa spelare, så vi jobbar därifrån. Vi vill behålla statusen vi har i Skaraborg. Det är en match i taget som gäller.

Oskarhamns AIK: John Allen

–Vi har en del press på oss. Försäsongen är inget man kan se på för mycket. Det är nu, när säsongs startar på allvar som det verkligen gäller. Vi hoppas att vara i toppen av tabellen. Drömmen är ju alltid att vinna serien, men det blir tufft.

Ljungskile: Jörgen Wålemark

–Historiken i klubben är unik. Många lag satsar i år och vi jobbar med vårt. Måste ha ödmjukheten i denna serien. Målsättning är att gå in i varje match till fullo – det finns en bit att gå men jobbar på det.

Lindome GIF: Johan Mattsson

–Vi går in med en stor försiktighet. Det finns ett antal vi har som har lite rutin från denna serien sedan tidigare. Vi jobbar långsiktigt, gör våran sak och koncept.

Landskrona BOIS: Billy Magnusson

–Vi har gjort förändringar, sedan vi trillade ur superettan. Nu jobbar vi långsiktigt. Vi har sagt att 40% ska bestå av egen produkt. En bra grund, sedan spetsa till den.

FC Trollhättan: William Lundin

–Vi är ödmjuka men väldigt laddade, då vi är nykomlingar. Jag lägger ingen vikt på att vara i media. Men det är en del på lokal nivå, där det snackas. Vi ska hålla oss kvar i år – på sikt är det att snegla uppåt.

Kristianstads FC: Besnik Laizani

–Bra känsla just nu. Har fått in en del spets och känns spännande. Dock vet jag inte riktigt var vi står.

Lunds BK: Majgaard Jensen

–Tror det blir ett spännande år för oss. Mycket nytt för många i laget. Det går i rätt riktning, vi kör på och tror att det kommer gå bra.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter