HOCKEY Förra norrlandsresan slutade med 0 poäng för Väsby. I helgen var det dags igen. Nu var det Vännäs och Piteå som stod för motståndet. Det blev tyvärr inte mycket bättre nu – 1 poäng av 6 möjliga.

Väsby Hockey har den senaste tiden inte haft marginalerna på sin sida. Övertid/straff-förluster har varit ett återkommande faktum för Väsbygänget.

Under helgen var det dags för en ny norrlandstripp och laget ville ta revansch för den sensate resan då man fick åka hem utan poäng.

Det skulle bli något bättre, men inte mycket mer. Under lördagen fick man ge sig efter en ny övertidsförlust, där Johannes Nilsson i alla fall såg till att laget fick en poäng in på kontot, med 4-3 mot Vännäs som ligger i botten av tabellen.
– Det är tufft. Vi gör ingen bra match, men det är absolut en match vi ska vinna, säger Johannes Nilsson till lokaltidningen Vi i Väsby och tillägger
– Sex raka kryss och bara en extrapoäng är dåligt. Vi skapar chanser och måste bli mer disciplinerade i avsluten.

Ny förlust – halkar ner i tabellen

Även under söndagen skulle Väsby få kliva av som ett förlorade lag. Denna gången mot Piteå, som innan matchen låg placeringarna under. Matchen slutade med en svidande 3-2-förlust. I och med detta resultat halkade laget ner till en sjätte plats i tabellen, lika många poäng som Piteå men med två matcher mer spelade.

– Klart att vi är besvikna, ändå är den här insatsen ett steg i rätt riktning jämfört med den mot Vännäs igår. Vi gör ett rejält försök i sista, men det vill sig inte, säger Nicklas Pettersson, Väsbys assisterande tränare, till lokaltidningen Vi i Väsby efter nederlaget.

Publicerat 2019-02-10

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här