Senaste Nyheterna:

Viking Lindström total trea på JSM Open på tisdagen

Motocross: Det blev en andra och en tredje plats för Viiking...

Rospiggarnas hemmasvit bruten

Speedway: Precis som när lagen möttes på Credentia Arena förra...

Äntligen en seger för Hallsta

Fotboll: Att det gått tungt för Hallsta IK under våren är inget...

Hockeyettan backar inte nya serieutredningen

Så här långt in på på hockeysäsongen brukar blicken vara fixerad mot slutspelet. Vilka lag kommer att vinna respektive grundserie och vilka kommer att ta sig vidare till play-off. Men i år har det varit annorlunda. Fokus har istället vilat på serieutredningen som presenterades i höstas och hur framtiden för svensk hockey ska se ut. Efter en tids betänketid har nu SHL och Hockeyallsvenskan gått ut och visat sitt stöd för förslaget. Hockeyettan säger däremot nej.

Rådande seriespel

Det är som sagt lätt att glömma bort att det råder spel när man tittar på vilka ändringar svensk hockey står inför, men helt bortglömt är det inte. Tittar man på de lokala lagen som spelar i Hockeyettan ser det bra ut. IF Vallentuna BK och Sollentuna HC fortsätter att slåss om fjärde- och femteplatsen i Hockeyettan Östra Vår. Vallentuna lyckades återigen vinna derbymötet mellan de två klubbarna, något som de har gjort varje gång sedan november 2017. I Allettan Norra ligger Väsby IK HK på en sjätteplats med 23 poäng, varav ledarna Boden HF har tagit 36 poäng. Väsbys chanser att ta sig vidare till Hockeyallsvenskan, som enligt bet365 bets odds kommer att vinnas av AIK med 1,38, är ännu inte borta. Men de har tuffa matcher att vänta för att visa att de har vad som krävs för att klättra i division till nästa säsong. 

Förslaget

Det har och kommer att ske stora förändringar inom svensk hockey. Inte nog med att licenssystemet infördes med start den här säsongen, vilket har skapat stora debatter och oro bland de mindre klubbarna, pratar man nu även om att införa ett helt nytt seriesystem. Förra året gjordes en utredning av hur man skulle förbättra det rådande seriesystemet och samtliga tre högsta divisioner fick säga sitt. Alla hade lite olika förslag, varav Hockeyettans skilde sig mest från de andra. I slutet av 2018 presenterades förslaget om att man skulle införa direkta upp- och nedflyttningar mellan Hockeyallsvenskan och SHL utan kvalspel. I Hockeyallsvenskan skulle man även ha samma upplägg som i SHL, varav de tio bästa lagen spelar i ett slutspel och play-off spelas mellan lag 13 och 14. 

Gällande Hockeyettan, som är mest intressant ur vår synpunkt, är förslaget att man ska gå ned från 47 lag till 36 lag och skapa tre serier där de bästa lagen från varje serie går vidare till ett slutspel som spelas om en plats i Hockeyallsvenskan. Tre lag kommer att åka ur divisionen. 

Svaren

Det här förslaget gick ut på remiss till klubbarna i december och de har nu givit sitt svar. Både SHL och Hockeyallsvenskan har gått ut och ställt sig bakom förslaget, som det kommer att röstas om den 15 juni. Hockeyettan säger däremot nej. Anledningen till deras nekande är att det kommer att påverka divisionen mycket negativt, vilket de menar att man inte har tagit i beaktning när man har format systemet. De menar att samtliga klubbar kommer att påverkas både sportsligt, kommersiellt och ekonomiskt av förslaget och att konsekvenserna kommer att bli omfattande, vilket de anser att utredaren inte har tänkt på

/Norrortssporten

Senaste

Viking Lindström total trea på JSM Open på tisdagen

Motocross: Det blev en andra och en tredje plats för Viiking...

Rospiggarnas hemmasvit bruten

Speedway: Precis som när lagen möttes på Credentia Arena förra...

Äntligen en seger för Hallsta

Fotboll: Att det gått tungt för Hallsta IK under våren är inget...

Häverödals damer kryssade mot Gimo

Fotboll: Trots en mardrömsstart med 0-1 underläge redan i...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Viking Lindström total trea på JSM Open på tisdagen

Motocross: Det blev en andra och en tredje plats för Viiking Lindström (bilden) när andra deltävlingen av JSM Open kördes i Jönköping på Nationaldagen. För den regerande svenske...

Rospiggarnas hemmasvit bruten

Speedway: Precis som när lagen möttes på Credentia Arena förra säsongen så var det gästande Indianerna som åker hem med seger och två poäng. Rospiggarna...

Äntligen en seger för Hallsta

Fotboll: Att det gått tungt för Hallsta IK under våren är inget att hymla om. En seger och en oavgjord har det blivit på de inledande åtta...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds