INNEBANDY – Rotebro har under hösten haft det tufft. Fem raka förluster. Därför kom jul- och nyårsledigheten perfekt, för när återstarten spelades besegrade man topplaget Järfälla IBK med 7-4.

Det långa uppehållet kom lägligt för Rotebro IS IBK. Man har haft en tung höst där man radat upp förluster. Fem raka och senast man fick kliva av som segrare var den 2 november då man vann med 4-3 mot Jakobsberg.

I går, onsdag, startade andra hälften av serien och man fick besök av Järfälla, som ligger topp 4:a, i Sollentuna sim- och sporthall.

Men det var tydligen inget som Rotebro tänkte på. Man tog kommandot direkt, fick en 2-0 ledning efter knappt 15 minuter, där Jesper Nyholm stod för 1-0 och passade fram till det andra. Innan perioden var över hann Järfälla med en reducering.

Och i inledningen av andra så satte gästerna också kvitteringen. Men det var Rotebro som ville mer man gjorde 3-2 i andra och när man spelat drygt halva tredje utökades ledningen till 4-2. Sedan rasslade till baka Järfällakeepern. 5-2, 6-2 och 7-2 kom inom loppet av fyra minuter och Rotebro hade där med stängt matchen även om Järfälla putsade till slutsiffrorna till 7-4.

Därmed bröts den negativa trenden för Rotebro och laget kan blicka uppåt i tabellen, då man har 4 poäng upp till sista kvalplatsen till innebandyallsvenskan.

/Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se


MATCHFAKTA

Rotebro – Järfälla 7-4 (2-1,1-1,4-2)
Rotebros mål: Sebastian Mellqvist 2, Jesper Nyholm 2, Johan Eklund, Johan Wreder, Simon Fungdal

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här