Sollentuna vände mardrömsstarten – två mål på fyra minuter

KLART: Succétränaren tar över moderklubben

Vintersport, eller med andra ord vinteridrott, är något som...

Populära sporter i Sverige – lockar fansen dit

Sverige har producerat många kända idrottsmän och idrottskvinnor. Många...
spot_imgspot_img

FOTBOLL Sollentuna FK hade en förlust sedan omstarten. Det har gjort att lag nu är med i toppstrid om en plats till superettan. Men drömstarten, mål efter fyra minuter, mot Karlstad slutade med noll poäng.

Höstens lag i den norra serien i ettanfotbollen är utan tvekan Sollentuna FK. 19 av 24 poäng hade laget tagit fram till bortamatchen mot IF Karlstad.

Det kunde inte börja bättre när lagets målsniper Abdulmannan Khalil gjorde 1–0 för Sollentuna i den fjärde matchminuten. Kvitteringen för Karlstadgänget kom sju minuter senare.

En annan målskytt i Sollentunagänget, Pascal Simba, som gjorde sin tre match från start, satte Sollentuna i förarsätet när han i matchminut 24 gjorde 2–1. Ett resultat som stod sig till pausvilan.

Kvarten in i andra halvleken kom kvitteringen för hemmalaget, genom Noel Björk. Och Karlstadgänget, som haft en tuff tid bakom sig med åtta insläppta och två gjorda mål på två matcher, vill visa sin hemmapublik att man är bättre än så. I den 70:e matchminut lyckades Filip Johansson Bahar sätta dit 3–2 bakom Sollentunakeepern Simon Andersson.

Ett mål som skulle visa sig bli sista målet i matchen. Sollentuna FK, som hade tredje platsen inför matchen, halkade ner till en fjärde plats fem poäng upp till kvalplasten till Superettan.