Sollentuna vände mardrömsstarten – två mål på fyra minuter

KLART: Succétränaren tar över moderklubben

Populära sporter i Sverige – lockar fansen dit

Sverige har producerat många kända idrottsmän och idrottskvinnor. Många...
spot_imgspot_img

HOCKEY Avslutningen av 2022 kunde blivit betydligt bättre för Vallentuna Hockey. Nu blir det att jobba i uppförsbacke medan norrortskonkurrenten Wings fått en smakstart i fortsättningsserien.

När säsong 2022/23 började fick Vallentunagänget en smakstart, tre raka segrar. Det byttes ut mot lite mer berg- och dalbaneliknande resultat. Man placerade sig tillslut på en åttonde plats efter 18 matcher.

Nu har fortsättningsserien liksom allettan startat och för Vallentunas del inledde man med två bortamatcher.

Och det blev kanske inte riktigt som man tänkt sig. En tung start när man klev av med en 1–3 förlust i första matchen mot Surahammar. Den följdes upp av ytterligare en förlust där man hamnade i underläge med 1–5 mot Enköping efter två spelade perioder. Laget kunde dock putsa till siffrorna en aning och fick åka hem med en 3–5 förlust.

Wings har haft en betydligt roligare inledning av fortsättningsserien. Även Märstalaget har inlett med två bortamatcher, samma motstånd som Vallentuna.

Mot Enköping, i första matchen, hade man i stort sett avgjort matchen när matchklockan stod på 11:59 i mittperioden. Då gjorde Olle Dahlman 4–1 till Wings. Det blev tillslut 6–3.

I andra matchen blev det lite motvind inledningsvis. Surahammar gjorde 2–0 efter 1:33 av andra perioden. Då vaknade Märstas stolthet och Dennis Von Walden och Emil Gabrielsson såg till att det var likaläge inför tredje.

Drygt fem minuter in av period tre gjorde Rasmus Larsson 3–2 för Wings. Fem minuter senare var det dags igen då satte Olle Dahlman sitt tredje mål i fortsättningsserien som betydde 4–2 för Wings.

Det skulle bli lite dramatik då hemmalaget gjorde 3–4 och gjorde ett försök att kvittera genom att plocka målvakten. Det slutade med att Oscar Sarhus gjorde Wings femte mål i matchen och klev av som segrare med 3–5.