Bollstanäs obesegrade – hållit nolla i över 180 minuter

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter...

Stocksunds negativa trend fortsätter – chanslösa mot topplag

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid -...

Täby FC slog ”Bajen” – tog tillbaka titeln ”Bäst i stan”

INNEBANDY DM-finalen i innebandy spelades under onsdagskvällen. Täby FC mot Hammarby. Det blev Täby FC som fick höja bucklan till skyn och titeln ”Bäst i stan” efter en 7-5-seger.

Det kändes lite som ”lillasyster mot storasyster” när Hammarby och Täby FC möttes i DM-finalen i innebandy för damer. Men det skulle bli tuffare än vad pappret visade.

Hammarby inledde målskytte efter bara 1:33. Det skulle dröja nästa tio minuter av matchen innan Täby spräckte målnollan, genom Linnéa Wiregård. Ett så kallat psykologiskt mål kom 19:53, när Moa Tschöp tryckte in bollen till 1-2.

I mittakten var det ombytta roller. Då inledde Täby målskyttet och och gjorde 1-3. Denna gången av Ranja Varli. Men Hammarby hade inte gett upp, det märktes när man gjorde 2-3 dryga minuten senare. Täby tog tillbaka sin tvåmålsledning genom sin lagkapten – Jennifer Stålhult.

Titulera sig ”Bäst i Stan”

”Bajen” fick ändå sista ordet, rent målmässigt, i mittperioden – 3-4 vid 14:55. Täby lade in den högre växeln i tredje och gick ifrån till en 3-7-ledningen, där Sara Attermo gjorde två av dem. Den ledningen släppte man inte även om Hammarby gjorde två mål i matchens sista spelminut.

Täby FC kan nu titulera sig ”Bäst i Stan” som just Hammarby haft det gångna året.

Publicerat 2019-01-30

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
TWITTER: @Norrortssporten

MATCHFAKTA
Hammarby – Täby FC 5-7 (1-2,2-2,2-3)
Täby FC:s mål: Sara Attermo 2, Linnéa Wiregård, Julia Croneld, Jennifer Stålhult, Ranja Varli, Moa Tschöp

Senaste

Mardrömsminuter för Täby – tappade 2–0 ledning

FOTBOLL Täby FK hade bortamatchen mot Assyriska i sin...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

FOTBOLL Inledningen för Bollstanäs i Elitettan har varit perfekt. Tre matcher har blivit tre segrar och dessutom hållit nolla i över 180 minuter. Inför tredje...

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter helgens alla fotbollsmatcher. Nedan har ni flera resultat från norrortslagen.

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid - en poäng på fyra matcher. Och det blev inte bättre när laget besökte Södertälje för...