Senaste Nyheterna:

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar,...

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Sveriges populäraste hockeyliga pågår för fullt

SHL spelas för fullt och jul- och nyårshelgen har avslutats. För alla som följt den spännande SHL-säsongen finns mängder av SHL-tips att ta del av hos Rekatochklart.

Många matcher återstår och först i mars avslutas grundspelet. Det har varit en spännande serie sedan starten och med lag som Färjestad BK, Växjö Lakers, Leksands IF i toppen i skrivande stund men med många bra lag i den övre halvan av tabellen och poängställningen och mycket annat som händer i lagen gör att allting fortfarande är väldigt jämnt och mycket kommer att hända på vägen.

Mycket händer för närvarande i flera av lagen. Bland annat har det meddelats att Victor Ejdsell kommer lämna Färjestad efter säsongen, är detta något som kan påverka laget under spelets gång? Victor ligger för närvarande tvåa i målligan och klubben hade planer på att ha honom kvar men Victor själv kommer inte att förlänga sin tid i klubben.

Ser man på tabellen så har den börjat bli indelat i olika delar. Den som är mest spännande är botten. Från 13:e placerade HV71 upp till Luleå, på en 8:e platsen, skiljer det bara sju poäng.

Närkegänget, Örebro HK, har haft en dyster trend under december med bara två segrar. Och den negativa spiralen har fortsatt under 2024. Efter två matcher har laget inte lyckats ta någon poäng alls.

Rögle som många experter hade räknat med i toppen av tabellen, med flera bra spelare, har inte lyckats prestera som förväntat från start. Det gjorde att Ängelholmslaget tillslut var tvungen att agera. Där bröderna Abbott, Cam som huvudtränare och Chris som sportchef, fick lämna innan jul. Trion, Roger Hansson, Max Bohiln och Peter Hirsch tog över tillsvidare. Det har givit effekt och laget har klättrat uppåt i tabellen. Och efter 3–2-segern, borta mot Timrå, återfinns Rögle över de negativa strecken i SHL-tabellen. Men poängskillnaden är dock inte allt för många, så en förlust gör att man på nytt är inblandad i bottenstriden.

Det sker även mycket intressanta saker i andra lag.

En vecka in på ny året, 8 januari, blev det bekräftat i media att Mikael Ruohomaa lämnar Modo för Frölunda och båda klubbarna bekräftade att övergången var klar. Men övergången till Göteborgsklubben har inte varit helt glasklar från början. Spelaren själv ville gärna spela för Luleå till en början. Enligt uppgifter till både lokal och riksmedia vägrade Örnsköldsvik-klubben att sälja Ruohomaa till norrlandskonkurrenten.

Så det råder ingen tvekan om att mycket kommer hända den närmsta tiden, då sista dagen för att göra klart för nya spelare till denna säsongen, närmar sig – 31 januari.

Under den närmsta tiden kommer bevakningen blir allt större på SHL, där både poddar med hockeysnack samt tidningar och hemsidor ger dig en större hockeyupplevelse och förståelse för vad som händer i lagen och spelets gång.

Senaste

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar,...

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Kapten Carlsson inför semifinal – ”Vara lugna och trygga”

INNEBANDY Täby FC tog sig vidare i slutspelet genom...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar, en förlänger, första nyförvärvet klart samt två nya tränare. SDE:s säsong 2023/24 tog slut 27 februari....

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel och första segervrålen i omklädningsrummet. Det sägs att en bra start i serien är alltid en...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre norrortslagen i ettan. Stocksund fick åka hem med en 2–4 förlust och med missad straff i...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds