16.7 C
Stockholm
måndag, juli 22, 2024
HemISHOCKEYVallentuna förbereder sig för allettan - ”Jag letar efter förstärkning”

Vallentuna förbereder sig för allettan – ”Jag letar efter förstärkning”

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

HOCKEY Även om grundserien är avverkad så gäller nu att komma i fas till allettan. Vallentuna Hockey och deras tränare Jussi Salo känner att man har gjort det bra hittills men att truppen behöver fyllas på.
– Vi har ett par platser i laget så jag letar efter förstärkning, säger Jussi Salo.

Redan innan förra årets säsong var över meddelade Vallentuna Hockey att Väsbytränare Jussi Salo var klar för klubben till denna säsongen.

Och ser man i stora hela till den grundserie som nu har avverkats har Vallentuna gjort en godkänd säsong såhär långt.

– Vi spelade en helt okej grundserie. Det var mycket nytt för ett ungt lag, men vi fick det bra ihop. Vi ville tävla om plats i AllEttan och det lyckades vi med på ett bra sätt. Spelmässigt ligger vi ungefär som planerad i processen, säger Jussi Salo.

Inledningen av säsongen var ruggit bra, 4 segrar och en övertidsförlust. Vad kände du där och då?

–Inledningen av serien var resultatmässigt riktigt bra. Vi satsade mycket att börja serien starkt. Vi tränade väldigt mycket och fokuserade på kvalité sakerna i träningen. Vi hade bra ”go” i gänget och jag kände redan då att vi kan gå långt den här säsongen.

Små marginaler”

Efter att laget fått den lysande starten kom en period där det varit lite av en berg- och dalbanan för Vallentuna, där laget blandade och gav lite och man lyckades bara ta två trepoängare fram till sista matchen.

–Jag tycker inte att vi har blandad och gett så mycket egentligen. Under hela serien har vi bara förlorat 5 matcher på ordinarie tid och alla dom förluster mot topp 5-lag. Det är små marginaler och det är en styrka att hämta poäng även på förlängning och straffar, säger Salo

Om vi kollar truppen, vad känner du inför det som stundar?

Kommer du att spetsa till truppen eller är du nöjd med de spelare du har till förfogande?

–Jag är nöjd med alla mina spelare, men jag kollar lite på marknaden inför allettan. Love Bergvall hämtade vi redan från KRIF och vi har ett par platser i laget jag letar efter förstärkning. Sen vi skulle kunna gå till Allettan med det här gänget också, men vi vill fortfarande göra bra resultat även i AllEttan.

I mellandagarna så inleder allettan norra. För vallentunas del kommer man möta norrortskonkurrenterna Brödernas/Väsby i en back to back, Där Vallentuna inleder på hemmaplan.

–Viktigast i matcherna mot Väsby kommer bli att vi följer våran struktur i spelet. Vi vill spela som ett lag med kompakta enheter. Gör vi det så har vi bra möjligheter att vinna mot Väsby, säger Salo.

Vilka matcher kommer bli de tuffaste som du ser det och vilka matcher ser du mest fram emot?

–Vi kommer att möta väldigt många bra lag. Boden borta är alltid tufft. Piteå och Hudiksvall är alltid bra. Även Sundsvall har fått det bra ihop och kommer att bli tufft att möte. Väsby är fortfarande stor favorit i serien så det blir kul att möta dom.

FOTO: Arkiv/Mikael Einarsson

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter