15.3 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemFOTBOLLSalman och Froste lämnar Sollentuna FK

Salman och Froste lämnar Sollentuna FK

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

FOTBOLL Sollentuna FK hamnade på sjätte plats i ettanfotbollens norra serie. Nu meddelar klubben att både Marwan Salman och Erica Froste lämnar klubben efter bara en säsong.
– Det är mycket som ska stämma och den här gången hittade vi helt enkelt inte en lösning som matchade båda parters önskan och visioner om framtiden, säger Poja Naderi, sportchef herr i SFK, till klubbens hemsida.

Det blev förlust 1–3 mot Motala AIF i sista seriematchen för säsongen för Sollentunagänget. När slutspurten tog fart lyckades inte Sollentuna fullt ut. De åtta sista matcherna lyckades laget vinna två, spela oavgjort i en och kliva av fem gånger som förlorande lag.

Men fram till mitten av september var dock laget med i kampen om en kvalplats till Superettan.

En av faktorerna är tränarduon Marwan Salman och Erica Froste. Båda var nya inför denna säsongen. Marwan kom från BK Häckens damer där han var assisterande tränare.

Erica Froste har tidigare delat huvudtränarerollen med Lucas Riedel i Älvsjö AIK FF när de huserade i Elitettan.

Tidigare i veckan meddelade Sollentunaklubben att tränarduon lämnar efter bara en säsong.

–Marwan och Erica har gjort ett jättefint jobb med laget under året. När vi satt ner och tillsammans tittade inför nästa säsong hade vi ett ärligt och öppet samtal. Det är mycket som ska stämma – och den här gången hittade vi helt enkelt inte en lösning som matchade båda parters önskan och visioner om framtiden, säger Poja Naderi, sportchef herr i SFK, till klubben hemsida och tillägger:

–Marwan är oerhört professionell, både som tränare och människa. Vi har stor respekt för hur han hanterat detta år kopplat till förutsättningar. Vi tycker att det är väldigt tråkigt att vi behöver skiljas åt.

Salman själv säger såhär om sin säsong i Sollentuna.

–När vi ser tillbaka på säsongen som helhet med dem förutsättningar vi haft i år, kan vi vara nöjda över prestationen och utvecklingen vi haft både på och utanför plan. Det har dessutom varit formidabelt att se progressionen hos många av de yngre spelare under säsongen. Nu blir det tyvärr dags att lämna över stafettpinnen för nästa säsong, men jag gör det med övertygelse att nästa tränare, tillsammans med Poja, fortsätter utveckla laget och säkerställer att SFK är med och slåss på riktigt med bättre utgångspunkt och premisser på plats inför 2024.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter