23.8 C
Stockholm
onsdag, juli 24, 2024
HemINNEBANDYInnebandysäsongen är inom räckhåll - ”Truppen ser bra ut”

Innebandysäsongen är inom räckhåll – ”Truppen ser bra ut”

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

INNEBANDY Täby FC har inte legat på latsidan när det gäller nyförvärv. Laget, på pappret, har möjligheter att nosa på en topp-tre placering. För Åkersbergas del har spelartappen varit påtagliga, men klubben drog ögonen till sig när värvningen av en tidigare landslagspelare blev officiell.

Lagbygget inför säsong 2023/24 har pågått för både Täby FC och Åkersberga IBF, sedan maj månad. Det råder inget tvivel om att Täby har, på pappret, gjort de bästa värvningarna mellan dessa klubbar.

Men Åkersberga IBK drog ögonen till sig när de meddelade att en tidigare landslagsspelare signerat ett kontrakt för kommande säsong.

– Det är en högmotiverad Louise Wickström som kommer att jobba stenhårt för att kunna spela så mycket som möjligt och hjälpa alla unga talanger som vi har i truppen både på och utanför planen, sade Åkersbergas sportchef Rille Nilsson till Innebandymagazinet när nyheten rullade ut.

Under upptaktsträffen för SSL var båda klubbarnas tränare lite mer återhållsamma att delge sig sina tankar om kommande säsong.

– Truppen ser bra ut. Vi har redan kombinerat femmor där både försvarsspelet och anfallet varit fokus under försäsongen, säger Täbys ena tränare Richard Wellsmo som dock är hemlighetsfull när det kommer till att lyfta spelare.
– Den frågan passar jag på, men vi har som sagt en bra trupp.

”Jobbat hårt under försäsongen”

–Vi har jobbat hårt under försäsongen. Det började redan i maj och vi har fått in nya spelare som ska täcka upp våra tapp. Vi kommer fördelar ut ansvaret på de olika formationerna. Många av spelarna som kommit in ser intressanta ut så vi har god tro på laget, säger Åkersbergas tränare Erik Svärd.

Premiären spelas den 16 september och för Täbys del åker man för att möta SM-finalisterna Pixbo IBK. För Åkersbergas del får man besök av Gotlands innebandystolthet Endre IF.

Värt att notera är att den säsongen, 2018/19, som Täby FC blev Svenska Mästarinnor, var det just Pixbo man mötte i seriepremiären. Då blev det förlust med 4–3 efter förlängning. Täbys målskyttar i den matchen var Matilda Sjödin (nu i FC Kalmarsund) och Julia Croneld.

Seriepremiären för SSL-dam. FOTO: skärmdump innebandy.se
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter