HOCKEY Majmånad har bara gått halvvägs. Väsby fortsätter ligga i när det det gäller truppen till kommande säsong – sex nya spelare har presenteras på tio dagar.
–Den här delen av säsongen, för min del, tycker jag är riktigt rolig, säger sportchefen Tom Tärnström i en längre intervju som publicerats på klubbens hemsida. 

I början av maj meddelade Väsby att sju spelare lämnar truppen, bland annat fem forwards – Jonatan Rodensjö, Manfred Ehlers, Felix Dahlgren, Victor Andersson och Christian Holmblad. De två sistnämnda lutar allt åt att de lägger klubban på hyllan.

Även målvakterna Jesper Eliasson, lån från Färjestad, och August Hedlund lämnar klubben.

Lagbygget har dock fortsatt i rask takt för Väsby. Under de tio senaste dagarna i maj har sex nya spelare presenterats. Bland annat är målvakten Linus Ryttar tillbaka i Väsbytröjan.

–Fantastiskt kul att Ryttar väljer att vända hemåt efter ett år på vift i Västerås. Han har tidigare visat att han är en absolut toppmålvakt på Hockeyettan-nivå och har nu också fått bygga på med erfarenheter från Hockeyallsvenskan under två säsonger, säger sportchefen Tom Tärnström.

Sedan har man även värvat från seriekonkurrenterna Tyresö/Hanviken, finske målsnipern Nicklas Nousiainen, och norrortsortrivalen Wings HC, där Mikael Lengmo gör comeback i Väsbytröjan.

Dessutom är backen Oliver Lexenberg klar som huserade i Halmstad Hammers den gångna säsongen.

En annan av dessa nyförvärv som fått Väsbyfansen att jubla lite extra är forwarden Tobias Liljendahl, som återvänder till Väsby efter elva år på vift.

–Att Tobbe kommer hem redan nu, i sina bästa år, är något man inte vågat hoppas på, men jag och hela Väsby är självfallet överlyckliga att så blir fallet. Han kommer betyda oerhört mycket både på isen och i omklädningsrummet, säger Tärnström.

Det senaste tillskottet till truppen är Nils Bolin som kommer från IK Oskarshamn, där han spelat i deras J20 lag och noterades för 31 mål och 32 assist på 50 matcher.

Väsbys lagbygge kan följas – HÄR.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här