FOTBOLL Norrortsderbyt mellan Täby FK och Sollentuna FK hade alla ingredienser. Men sollentunaspöket får vara kvar över täbygänget ett tag till.

Det blev en uppförsbacke för Täby redan efter tre minuter på vikingavallen. Sollentuna-anfallaren Gustav Lindgren lurade sig förbi backen tillika Täbys lagkapten William Prtic relativt enkelt och bredsidade bollen förbi Gustav Nyberg, täbys målvakt.

–Jag gör ett riktigt dåligt ingripande när de gör 1–0, konstaterade Prtic.

Sollentuna var starkare i de flesta situationer. Täby fick knappt någon målchans alls. Den bästa var när Daniel Sterner kom in i straffområdet och försökte ta sig igenom ett kompakt sollentunaförsvar.

Sterner fick utgå efter en dryg halvtimme, på grund av smärta, efter att ha blivit nerdragen och landat illa.

Gästerna var närmre 2–0, ribbträff av Hampus Söderström, än en kvittering för Täby.

Täby gjorde vad man kunde för att få till flera målchanser. I andra halvleken ökade man farten, dock utan resultat. I stället utökade SFK ledningen när målskytten Lindgren blivit neddragen i straffområdet och lagkaptenen Stojanovic Fredin satte bollen iskallt i vänstra hörnet från straffpunkten.

Förlustsviten för Täby mot Sollentuna utökades till fem matcher och SFK-spöket blir kvar ett tag till.

FOTO: skärmdump svenskfotboll.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här